le-guess-who-header

10th anniversary: Le Guess Who?

Een bijzonder, internationaal festival met zijn roots in Canada. Zo beschrijf je het ‘festival’ Le Guess Who? Op 10 – 13 november geniet je vier dagen lang van de meest uiteenlopende muziekstijlen op diverse locaties in Utrecht. Van Indierock tot Jazz en van Punk tot Hiphop. Je hoort het allemaal op allerlei plekken in de stad waaronder Tivoli, EKKO, de Kargadoor, dB’s en ACU.

Dit jaarlijks terugkerende festival is voornamelijk gericht op het presenteren van nieuwe bands. Hoewel het oorspronkelijk is georganiseerd voor bands uit Canada, werd dit thema tijdens het festival vanaf 2010 geheel losgelaten. Sindsdien vind je er avant-garde-muziek van over de hele wereld. Dit jaar vieren ze hun 10 jarig bestaan!

Het bijzondere van dit evenement is dat het op verschillende locaties plaatsvindt. De locaties variëren van kerken en galerijen tot theaters en bekende muzikale gebouwen.

le-guess-who

Line-up

Het vierdaagse festival kent een zeer uitgebreide en diverse line-up. Onderstaande namen vind je terug op een van de bijzondere locaties in Utrecht. Voor de volledige line-up check je de website: http://leguesswho.nl.

Julia Holter
Jackie Lynn
DJ Nigga Fox
Black Mountain
Elza Soares
The Cairo Gang
Savages
Wrangler
Bambara
Jessica Moss
Marching Church
Ryan Sambol

le-guess-who2

Le Guess Who? is meer dan muziek. Naast optredens van bands en DJ’s zijn er ook verschillende samenwerkingen. Bijvoorbeeld exposities van popfotografen, tekenaars, video- en geluidskunstenaars, maar er worden ook lezingen gegeven en live interviews gehouden. Kortom, leuke locaties in de stad leren kennen op een interessante en muzikale wijze.

Alle afbeeldingen zijn gemaakt door Juri Hiensch Photography.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste info over (herfst en winter) festivals? Volg ons dan op Facebook en Twitter!