Spijkerbroek

7 Kampeertips: kleding

Je wil het liefst zo weinig mogelijk meenemen naar een festivalcamping, maar er ook wel graag fabulous uitzien. Welke items mag je écht niet vergeten? Met deze 10 tips helpen we je een beetje op weg en zorg je dat je de goede dingen inpakt!

Tip 1: Comfortabel (oud) schoeisel
Je schoenen hebben tijdens een festivalweekend heel wat te verduren. Ga dus voor een oud, maar lekker zittend paar waar je eventueel ook afscheid van kan nemen na afloop. Ook handig: een paar slippers om snel aan te schieten als je er ’s nachts uit moet…

Tip 2: Draag laagjes
Dan ben je op ieder weertype voorbereid! Begin met een top of t-shirt, dan een vestje en eindig met een (regen)jas of vest. ’s Avonds kan het nog wel eens erg koud worden. Daarnaast is het altijd goed om je ‘s nachts goed in te kunnen pakken. 

Tip 3: Anti kreuk
Kamperen is niet altijd even comfortabel. Ook niet voor de spullen die je meeneemt. Zorg dus dat je kleding inpakt die niet zo snel kreukt, anders loop jij er het hele weekend als een grote ongestreken kreukel bij.

Tip 4: Felgekleurde kleding = insecten
In de zomer denk je natuurlijk aan vrolijke kleding. Toch zit er wel een nadeel aan die kleurenpracht. Veel insecten worden aangetrokken door felle kleuren. Misschien dus maar het zekere voor het onzekere nemen?!

Tip 5: Neem altijd een zonnebril mee!
Het mag dan wel geen kledingstuk zijn, maar met wat zonnestralen kan het je redding zijn. Jij bent ons vast dankbaar als jij wel het podium goed kan zien en de rest met zijn ogen knijpt! Helemaal als jij met een kater jouw tent uit kruipt… 

Tip 6: Poncho!
Klein en compact, maar bovenal heel erg handig als het met bakken uit de hemel komt. Bij geen enkel openlucht festival ben je verzekerd van mooi weer. Voor de zekerheid dus maar gewoon een poncho mee! Een tent vol natte kleding is namelijk ook niet echt handig. 

Tip 7: Party proof
Tijdens een goed festival sta je niet stil. Je bent in beweging en niets is zo vervelend als kleding waar jij je niet lekker in kan bewegen. Ga dus voor comfortabele kleding die ook party proof is. Mijn tip: geen shirtjes of topjes die afzakken of rokjes die omhoog kruipen. Een beetje praktisch nadenken dus 😉

Heb jij nog andere kledingtips? Deel ze dan met ons via een reactie, op Facebook of op Twitter!