tent

7 Kampeertips: slapen

Je weet van te voren vast wel dat je niet op je best zal slapen, maar dat heb je er graag voor over. Toch zijn er wat tips die je helpen de nacht op een festivalcamping goed door te komen. Deze tips helpen je aan typische benodigdheden voor een redelijke nachtrust.

Tip 1: Slapen in een pyjama
Thuis is het misschien anders, maar op een festivalcamping is het handig om toch iets van een pyjama mee te nemen. Mocht je er ’s nachts ineens uit moeten, dan hoef je niet eerst kleren bij elkaar te rapen (in het donker!).

Tip 2: Een paar extra sokken
Als je voeten koud zijn, dan is je hele lichaam koud. En koud wil je het ’s nachts in je tentje niet hebben! Zorg ervoor dat je een droog paar sokken bij je hebt die je voordat je gaat slapen aan kan trekken.

Tip 3: Zorg voor genoeg licht
Neem dus altijd een zaklamp mee! Vooral als je er ’s nachts nog uit moet om te plassen is het handig als je kan zien waar(in) je loopt…

Tip 4: Oordoppen
Jij bent niet de enige daar op de camping. Met al die vreemde geluiden om je heen doe je vast niet zo snel een oog dicht. Laat staan dat je ’s ochtends vroeg gewekt wordt door vroege vogels!

Tip 5: Sweater als kussen
Je hebt al zo’n grote tas met spullen, dus jouw eigen hoofdkussen van thuis past daar echt niet meer bij. Neem een dikke sweater mee. Die kan je ’s avonds aan doen als het buiten koud begint te worden, maar je kan hem ’s nachts ook opvouwen en gebruiken als hoofdkussen.

Tip 6: Slaapmasker
Want in de zomer is het ’s morgens om 6 uur alweer licht. Rond die tijd lig jij vast nog op één oor en wil je vast maar al te graag dat je voorlopig nog niet wordt gewekt door zonnestralen.

Tip 7: Warmte-/ nooddeken
Voor de koukleumen met weinig ruimte: neem een nooddeken mee. Deze zijn heel compact verpakt en beschermen je écht tegen de kou. Super handig!

Hoe zorg jij ervoor dat je een goede nachtrust hebt op een festivalcamping? Let us know in een reactie, op Twitter of op Facebook!

2 comments

Comments are closed.