picjumbo.com_IMG_0520

10 Kampeertips over hygiëne en beauty

Hygiëne is altijd een dingetje tijdens een weekend festivallen. Daarnaast wil je er toch wel een beetje verzorgd bij lopen. Helemaal de vrouwen onder ons die zichzelf graag voorzien van wat make-up. Deze beauty/hygiëne-tips zullen dus vooral de meiden goed van pas komen, maar ook de mannen hebben er zeker wat aan!

Tip 1: Desinfecterende gel
Klein flesje, maar groot plezier. Het neemt weinig plek in, maar tijdens een festival zal je ons dankbaar zijn! Met desinfecterende gel voel jij je net iets hygiënischer. Helemaal na een dag feesten als je handen aan alle kanten plakken. 

Tip 2: Wegwerpwashandjes
Om je tussendoor even snel op te frissen zijn deze ideaal. Je hoeft niet te wachten tot ze droog zijn voordat je ze weer kan gebruiken. Nee, je gooit ze na gebruik gewoon lekker weg.

Tip 3: (Make-up) reinigingsdoekjes
Geen geklooi met make-up remover en wattenschijfjes. Reinigingsdoekjes zijn op festivals de uitkomst! Niet alleen voor vrouwen om make-up te verwijderen, maar ook om je gezicht op te frissen na een warme festivaldag.

Tip 4: Klein handspiegeltje
Altijd handig om make-up aan te brengen, maar helemaal om te zien hoe je er überhaupt uitziet na dag lang zweten op een festival. Even een snelle check en je bent weer klaar om te gaan!

Tip 5: Droogshampoo
Geen mogelijkheid om je haar te wassen? Neem dan een busje droogshampoo mee. Dit spuit je in je haar en het neemt het vet op. Hierdoor ziet je haar er weer minder vet uit. Voor op een festival dus ideaal!

Tip 6: Overdrijf niet met make-up
Laat het grootste deel van je collectie maar thuis. Op een festival heb je genoeg aan wat basics. Neem een compact make-up tasje mee en gebruik een simpele BB cream mét SPF. Dat laatste is misschien wel het belangrijkst, aangezien het jouw gezicht beschermt tegen de zon.

Tip 7: Liever waterproof make-up
Als je toch gaat voor mascara en eyeliner.. Ga dan voor zekerheid en kies voor waterproof. De weerberichten konden nog zo goed zijn, maar één regenbui en je mascara sijpelt over je wangen. Liever niet, toch?

Tip 8: Geen deodorant spuitbus, maar een roller
Op sommige festivals is het zelfs verboden om met een spuitbus deodorant naar binnen te gaan. Als je toch graag deo bij je draagt kan je kiezen voor een roller. Daarnaast werkt een deodorant-roller ook net wat effectiever.

Tip 9: Mini’s!
Dit geldt natuurlijk voor alles: make-up producten, maar ook voor doucheproducten en tandpasta. Neem kleine verpakkingen mee. Deze nemen weinig ruimte in en na zo’n weekend gooi je het ook makkelijk weer weg!

Tip 10: Neem altijd een elastiekje mee
Voor alle vrouwen: neem altijd iets mee om je haar mee vast te maken! Altijd handig. Helemaal als je met het lekkere weer graag je haar vast wil. Het zijn vaak die kleine dingetjes die je vergeet.

Hoe zorg jij voor persoonlijke hygiëne op een festival(camping)? Of heb je nog tips? Deel het dan met ons in de reacties, op Twitter of Facebook!

Comments are closed.