festival met mensen

Een nieuw jaar, een nieuw festival seizoen!

Met de start van het nieuwe jaar is ook weer een nieuw festival seizoen aangebroken. Als festival liefhebber weet je natuurlijk dat het aanbod werkelijk overweldigend is! Daarom hebben wij alvast een kleine greep uit het aanbod gedaan.

paperclip festival flyer

Paperclip Festival (24 februari, Nederland)

Het Paperclip Festival komt dit jaar met een heel bijzonder carnavalsfeest om het nieuwe jaar in te luiden. Ze doen dit in een te gekke zaal met verklede Paperclippers en sublieme acts. Dit jaar volgens een nieuw concept waar ze zelf super tevreden over zijn.

Het evenement bestaat uit 2 area’s. De grote zaal wordt omgetoverd tot feest-tempel, waar je kunt genieten van optredens van David Ghetto, AddyHaddy feat Partynase en Timmie Tirol.

De andere area is gereserveerd voor Techno, Tech House en House, waar dj’s als Kruh, San & Tom Box en Pieter Lepelaars kunt verwachten. Meer willen ze er nog niet over zeggen, maar het klinkt al goed!

zwarte-cross

Zwarte Cross (13 juli – 16 juli, Nederland)

De 21e editie van het Zwarte Cross Festival wordt dit jaar wederom gehouden op het festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. Een feest voor iedereen! Met ruim 150 bands en 1000 theaterartiesten goed voor diverse acts zoals dance, blues, reggae, kinderacts, cabaret etc.

Maar niet alleen muziek en theater komen aan bod, op de Zwarte Cross wordt ook zoals elk jaar het grootste motorcrossevenement ter wereld gehouden. Een evenement met hele uiteenlopende klassen waarin serieuze motorsport door echte wereldkampioenen en klassen voor amateurs met zelfgebouwde voertuigen elkaar afwisselen.

Als klap op de vuurpijl hebben ze ook een ‘humor’ klasse waarin brandweerwagens, wegmotoren, shovels en zelfs rollators door de deelnemers zelf zijn omgetoverd tot ‘woeste’ machines. Vaak ook nog vrolijk verkleed gaan de deelnemers met elkaar de strijd aan. Winnen is hierbij het minst belangrijk.

Solar Weekend 2017

Solar Weekend (3 augustus – 6 augustus, Nederland)

Het Solar Weekend Festival is een meerdaags festival aan de Maasplassen in Roermond. Dit is een festival boordevol creativiteit, omlijst met een muzikale invulling door dj’s, rappers en diverse bands.

Komisch theater, prachtige bouwwerken, gezellige spelletjes en een legendarisch waterpistolengevecht voeren hier de boventoon. Wacht niet te lang met reserveren, want de afgelopen 4 jaar was alles binnen no-time uitverkocht!

Sziget Festival 2017

Het Sziget Festival (9 augustus – 17 augustus, Hongarije)

Dit jaar wordt het Sziget Festival alweer voor de 25e keer georganiseerd. Eén van de grootste multiculturele evenementen die Europa kent. In 2016 kwamen 500.000 fans van over de hele wereld samen in Boedapest. Dit om een luxe festivalvakantie te vieren met geweldige optredens en een week lang, non-stop feesten op ongeveer 50 podia.

Muzikaal gezien is dit een heel veelzijdig festival met grote namen uit de internationale rock-, pop-, elektronische muziekscene en wereldmuziek. Maar ook kleinere acts met folk, jazz, metal, blues, alternative en zelfs klassieke muziek passeren de revue. Dan nog de Romamuziek, onbekend in de Benelux, maar o, zo geschikt voor een feestje! Dus voor wie nog geen vakantieplannen heeft…

Dutch Valley 2017

Dutch Valley (19 augustus, Spaarnwoude, Nederland)

Alweer voor het 6e jaar op rij wordt je hier de hele dag verwend met rock, pop, dance, hiphop en het Nederlandse genre, gebracht door de allerbeste Nederlandse muzikanten.

Er worden meer dan honderd optredens gegeven, verdeeld over 9 podia, waarvan 1 ‘main stage’ waar de allergrootste namen voorbijkomen. Het muziekaanbod bestaat uit verschillende genres, zodat je ook uitgedaagd wordt om naar iets anders dan jouw favoriete muziek te luisteren.

 

Heb je nog energie voor meer?

Mocht je als doorgewinterd feestbeest meer invulling nodig hebben. Dan hebben wij sinds kort ook een Festival Agenda. Hier houden wij alle muziek festivals bij, zodat jullie een goed overzicht hebben van wat er aankomt. Makkelijker kunnen we het jullie niet maken!