festival1

Het startschot van het festival seizoen.

Na lang wachten is het dan echt weer zover, de eerste festivals staan voor de deur. Je sprokkelt wat vrienden bij elkaar die bereid zijn om te gaan, besteld de tickets en dan… kan het feest beginnen!

We kennen het allemaal, het wordt kouder, het jaareinde nadert en helaas… het festivalseizoen loopt af. Op dat punt gaan we over naar de doorsnee feesten en dat is natuurlijk ook heel leuk maar je gaat het festival gevoel wel een beetje missen, toch?

Na een hele drukke periode met sinterklaas, kerst en misschien nog een paar verjaardagen en verplichte familiebezoeken breekt dan toch het moment aan, geen oude vent in een jurk voor je deur, maar festivals! BAM!

Nu verschilt het heel erg per persoon welk festival gezien wordt als ‘het’ startschot van het seizoen. Bij mij persoonlijk is dit al heel vroeg, namelijk eind januari als ik toch nog stiekem een winterfestival mee pak. Maar sommige zijn daar toch iets kieskeuriger in, moet het warm zijn? Het eerste meerdaagse festival? Of luid een specifiek festival jouw seizoen in, gewoon door de herinnering aan voorgaande jaren?

De vraag van deze week is: Welk festival, luid bij jou het festival seizoen in? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in de reacties hieronder, wij zijn erg benieuwd!