Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Lekker eten op festivals! - Festivalblog
festival voedsel

Lekker eten op festivals!

Je herkent het vast, je hebt net de hele middag of avond staan feesten en dan opeens realiseer je je dat je toch best honger hebt. Nog niet zo lang geleden moest je het dan doen met wat slappe patat en een vette kroket, maar tijden veranderen. Steeds meer festivals besteden aandacht aan lekker en gezond eten. Sterker nog, op veel festivals zijn de foodtrucks niet meer weg te denken en trekken ze soms meer publiek dan menig artiest!

Foodtrucks

Eetkraampjes en foodtrucks zijn tegenwoordig een vast onderdeel van veel festivals. Waar je vroeger soms helemaal naar het uiteinde van het festivalterrein moest om vervolgens uren in de rij te staan, zo zijn de foodtrucks tegenwoordig een belevenis op zich. Burgers rechtstreeks van de grill, pizza’s uit een steenoven, maar ook zeewierburgers en groentetagliatelle kom je steeds vaker tegen. Er wordt meer aandacht besteed aan gezond en duurzaam eten en vaak kun je je eten ter plekke bereid zien worden met eerlijke ingrediënten. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit, het smaakt vaak ook nog fantastisch.

Bijzondere festivals met food

Benieuwd geworden naar deze voedseloases? Ga dan deze zomer naar één van de vele festivals die echt uitblinken als het om voedsel gaat, zoals Lowlands. We kennen Lowlands natuurlijk als een vooruitstrevend festival dat zijn publiek graag iets onalledaags voorschotelt. Al ver voordat de foodtrucks populair werden, hadden zij al een groot en gevarieerd aanbod van eetkraampjes waar iedereen iets lekkers kon vinden. Het is dan ook niet gek dat zij gezien worden als één van de koplopers van festivalfood. Ook festivals als het Indian Summer Festival, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross en Best Kept Secret besteden veel aandacht aan lekker eten.

Patatje mayo

Natuurlijk zijn er ook tal van andere festivals waar je lekker kunt eten, want geen enkel festival kan meer aankomen met alleen een frituurtent. Al gaat een lekker patatje mayo er natuurlijk ook altijd wel in als je net een uur hebt staan springen op de muziek van je favoriete artiest. De frituurtent is dan misschien niet meer de enige eetkraam op een festival, het blijft toch een hit!

De vraag van deze week is; Wat is jouw favoriete festivalfood? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in de reacties hieronder, wij zijn erg benieuwd!


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php:23 Stack trace: #0 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): cozmo_scroll_reveal('') #1 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #2 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #3 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(2630): do_action('wp_footer') #4 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/footer.php(74): wp_footer() #5 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/home/uaitsoel/...') #6 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/home/uaitsoel/...', true) #7 /home/uaitsoel/domains in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php on line 23