Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Leukste gratis festivals van 2017 - Festivalblog
Free sign

Leukste gratis festivals van 2017

Wie denkt dat festivals altijd duur zijn, heeft het mooi mis! Overal in Nederland kun je namelijk grote en kleine gratis festivals vinden, waardoor je het hele jaar door kunt feesten zonder je zorgen te maken over de kosten. Hieronder hebben wij de leukste gratis festivals op een rijtje gezet.

Appelpop

Eén weekend per jaar stroomt Tiel massaal vol met festivalgangers en feestvierders voor het gratis festival Appelpop. Ooit begonnen als een manier om de Tielse jeugd te vermaken tijdens het fruitcorso, trekt dit festivals tegenwoordig zo’n 170.000 bezoekers uit het hele land. Verspreid over twee podia treedt een breed scala aan artiesten op. Kensington, Kraantje Pappie en Teske zijn de eerste namen voor 2017.

Elastiek

Geen zin om geld uit te geven tijdens het pinksterweekend? Ga dan naar dit gratis festival in Hilvarenbeek. Drie dagen lang kun je je hier vermaken tussen de bomen en de groene velden met muziek, theater en cultuur. Vorig jaar stonden o.a. De Kik, Diggy Dex en The Brahms op het podium. Het programma voor dit jaar is nog niet bekend, maar op deze prachtige locatie kan het niets anders dan een geslaagd feestje worden.

Rotterdam Unlimited

Vijf dagen lang staat Rotterdam helemaal op zijn kop tijdens dit gratis culturele festival. Muziek, dans, film, spoken word en nog veel meer komt aan bod tijdens dit festival met maar liefst 79 optredens op verschillende podia verspreid over de stad. Op vorige edities stonden o.a. Manu Chao Kool and the Gang en De Likt. Als je er dan toch bent, mis dan ook de spectaculaire zomercarnaval straatparade niet.

Parkpop

Heb je het over gratis festivals, dan heb je het over Parkpop. Dit festivals is in 37 jaar uitgegroeid tot het grootste gratis festival van Nederland. Het mag dan wel gratis zijn, de line-up liegt er niet om. Afgelopen jaar stonden Billy Ocean, Jett Rebel, Typhoon en vele anderen er. We wachten nog op de eerste namen van dit jaar, maar het zal ongetwijfeld weer een mooi feestje worden.

Bevrijdingsfestivals

Zeg nou zelf, wat is een betere manier om onze vrijheid te vieren dan lekker los te gaan op een gratis festival? Elk jaar worden er op veertien plekken door heel Nederland Bevrijdingsfestivals georganiseerd om onze vrijheid te vieren. Bevrijdingsfestivals zijn een ideale gelegenheid om gratis grote artiesten te zien optreden. In 2016 traden o.a. John Coffey, Jett Rebel Julliette and the Licks en vele anderen op.

Popronde

Wil je als eerste de vetste en nieuwste bands zien, dan ga je naar de popronde. Elk najaar trekt dit reizende festival door het land om gratis optredens van aanstormend bands en artiesten te verzorgen. In het verleden hebben hier bands als Handsome Poets, Chef’ Special, Go back to the Zoo en Racoon gestaan. De popronde is de perfecte gelegenheid om gratis de bands van de toekomst te zien.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php:23 Stack trace: #0 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): cozmo_scroll_reveal('') #1 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #2 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #3 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(2630): do_action('wp_footer') #4 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/footer.php(74): wp_footer() #5 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/home/uaitsoel/...') #6 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/home/uaitsoel/...', true) #7 /home/uaitsoel/domains in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php on line 23