2Beachfestival2016-0096kopie

Review: Beachfestival Zeewolde 2016

Een festival in eigen woonplaats: ideaal! Als Zeewoldenaar mocht ik Beachfestival Zeewolde dit jaar dan ook niet missen. Met het schaamrood op mijn kaken betrad ik vrijdag 20 mei het zandstrand bij beachclub KaapFlevo. Want, dit jaar was ik er voor de eerste keer zelf bij. Jup, je leest het goed. En dat terwijl het festival dit jaar al voor de vijfde keer werd georganiseerd.

Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat het festival het eerste jaar nog de grootte had van een ‘klein strandfeest’. Na een paar jaar heeft het toch zijn bekendheid gekregen en kan ik wel zeggen dat het – voor Zeewoldense begrippen – uitgegroeid is tot een verrassend en onwijs gezellig festival. Ik ben enthousiast!

Mijn eerste jaar besloot ik meteen maar all-in te gaan. De vrijdag- én zaterdagavond was ik van de partij. Nou ja, all-in… Zondag heb ik overgeslagen. Door de ‘Kids&Fun-dag’ voelde ik mij niet helemaal aangesproken, moet ik toegeven. Met de weersvoorspellingen was ik op voorhand een beetje bang dat het strandfestival “volledig in het water zou vallen”, maar hoezee! We hebben het (op een mini buitje na) droog gehouden. Met alleen een t-shirt aan was je echt niet te optimistisch, want wát een goede temperatuur. So far, so good.

Brace

Vrijdag
De eerste stap in het zand voelde goed. Ik had wel zin in een feestje en binnen een kwartier zou Dré Hazes het podium betreden. Wat me opviel was dat niet veel mensen hetzelfde idee hadden als ik. Het was nog rustig. Dat betekende wel dat we zonder te wachten munten konden scoren en een fijn plekje (met zicht op het podium) konden vinden. Heel lang duurde dit moment niet, want een flink aantal mensen was uitgerukt om toch naar Dreetje te komen kijken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Tijd voor een feestje!

De sfeer zat er door André Jr. goed in. Met zijn eigen repertoire, maar ook met een lekkere medley met gouwe ouwe van z’n vader pakte hij heel Zeewolde in. Goeie sfeer, lekkere drankjes en genoeg te eten (want aan foodtrucks geen gebrek). Van Churros tot hamburgers, suikerspinnen en patat. In ditzelfde straatje stond ook een kraam in Ibiza style met allerlei accessoires en spulletjes. Prima vertoeven dus. Na André nam Qmusic het stokje over en verzorgde de rest van de avond met fijne deuntjes, inclusief het Foute Uur. Altijd goed, als je het mij vraagt. Helaas was dit wel de volledige line-up op het hoofdpodium voor de vrijdagavond.

2Beachfestival2016-0070

Zaterdag
Deze avond op stap met een paar vrienden. Weliswaar ‘pas’ weer rond half 9 de entree gepasseerd, maar alsnog op tijd om wat nummers van Anita Meijer mee te pikken. De eerste act van de avond, Brace, hebben we wel moeten missen, maar 19:00 uur was voor ons toch écht iets te enthousiast. Desalniettemin was Anita een goeie opwarmer, vooral voor het volwassen publiek. Daarna ging het helemaal los. Een goed gevuld strand (het was drukker dan vrijdag), DJ op het podium en het prachtige decor van het water in de avondschemer. Helaas ook ontiegelijk veel nare vliegjes/muggen of wat het dan ook mochten wezen. Tja, dat heb je met deze temperaturen op het strand.

Onze plek deze avond was dan ook voor het hoofdpodium, onder een overkapping, waar deze vliegende monsters blijkbaar amper kwamen.

De hoofdact op het buitenpodium was Great Pianos. Niet eerder van gehoord en eerlijk gezegd klinkt het ook een beetje suffig. Toch was ik blij verrast toen er niet alleen twee piano’s, maar ook een elektrische gitaar en een saxofoon het podium op kwamen. En dat was nog niet alles. Het bleek dat deze act bestond uit nog vijf leuke, goed geklede en enthousiaste mannen die omtoverden tot podiumbeesten. Dit zou nog wel eens leuk kunnen worden. En dat werd het. Zelfs ‘Slow Down’ van Douwe Bob kwam langs en ‘Purple Rain’ van Prince kon ook niet ontbreken. Het dak van de tent ging er nog net niet af (gelukkig, anders hadden we weer last gehad van die vreselijke vliegjes).

Beachfestival Zeewolde great pianos

Aan de andere kant van het terrein stond nog een grote tent. Op vrijdag was deze gevuld met lokale bands, op zaterdag bood het een podium voor een aantal DJ’s. Leuk bedacht en zeker voor de liefhebbers. Dit laatste bleek ook wel zo. Ik ben een aantal keer heen en weer gelopen en iedere keer als ik bij deze tent kwam viel het me op dat het zo rustig was. Er was duidelijk meer animo voor het hoofdpodium. Terwijl de muziek in de tent helemaal niet slecht was, stond ik inderdaad ook de hele avond te hossen aan de andere kant.

Beachfestival Zeewolde: tot volgend jaar! Een feestje zo dicht bij huis is fantastisch. Zo kunnen we lopend (of rollend) naar huis. Ik heb me geen seconde verveeld. Ondanks de kleinschaligheid en de bescheiden line-up is het zeker een feestje met potentie. Ik ben benieuwd hoe het er over een paar jaar aan toe gaat bij KaapFlevo op het Zeewolder strand! In ieder geval een geweldige locatie met een prachtig uitzicht!

Beachfestival sas

Bronnen foto’s: Hoofdfoto en foto Anita Meijer via FotograafPatrick.nl en foto Brace via Beachfestival Zeewolde.

Sanne
Raakt niet snel uitverteld (en getypt). Deelt graag haar mening en is gek op gezelligheid. Te porren voor allerlei soorten deuntjes, als het maar dansbaar is. Haar grootste guilty pleasure is toch wel Nederlandse muziek, maar volgens haar is dat niets om je voor te schamen.

 

8 comments

  1. Hi Henk! Dankjewel 🙂 Zo druk was ik dus met dansen.. Sorry! Ik heb het direct aangepast.

 1. Hoi Sanne, zou je mijn naam (zie onderstaand) willen vermelden bij de hoofdfoto en de anita meyer foto? Ik ben namelijk de auteur van die fotos:

  FotograafPatrick.nl

  Dankjewel!

  1. Maar natuurlijk, Patrick! De foto’s zijn tof geworden, zeg!

    1. Geen probleem 🙂 Mooi dat we op zo’n manier iets voor elkaar kunnen betekenen!

 2. Dag Sanne, als organisatie van het Muziek Cafe hebben wij vrijdag avond en de Zondag voor veel muzikaal vertier mogen zorgen. Was wel leuk geweest als je zondag ook nog even was komen kijken. Zeker omdat er 6 uur lang lokaal talent op het podium stond.

  1. Hi Rick! Thanks voor de reactie. Vrijdagavond heb ik zeker een kijkje genomen in de tent en wat leuke bands gespot 🙂 Zondag was ik zoals gezegd niet aanwezig. Zeker iets om te onthouden voor volgend jaar dus! Zullen we dan ook maar hopen op beter weer voor zondag?

Comments are closed.