Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Werken op festivals - Festivalblog
Werken op festivals

Werken op festivals

Wil je graag naar een festival toe, maar zit je net krap bij kas? Of wil je wel eens een keer meemaken hoe het is om echt onderdeel van het festival te zijn? Ga dan eens werken op een festival. Veel festivals huren mensen in om te werken op het festival of stellen vrijwilligers aan die als dank gratis naar binnen mogen. Hieronder beschrijven wij hoe je als medewerker of vrijwilliger op een festival aan de slag kunt.

Vrijwillig werken

Veel festivals werken met vrijwilligers. In ruil voor een of meerdere shifts, mag je gratis het festival bezoeken. Bijna alle grote festivals, zoals Pinkpop, Lowlands en Best Kept Secret, zoeken elk jaar weer vrijwilligers voor allerlei taken. Als je een vlot woordje Engels spreekt, kun je er ook voor kiezen om in het buitenland vrijwilligerswerk te doen. Het legendarische Glastonbury draait bijna geheel op vrijwilligers, waardoor je als vrijwilliger echt een onmisbaar onderdeel van het festival bent. Bovendien is het festival vaak zo snel uitverkocht, dat het je enige mogelijkheid kan zijn om er bij te zijn.

Dichter bij huis

Blijf je liever wat dichter bij huis, dan kun je er ook voor kiezen om vrijwilligerswerk te doen op een klein festival bij jou in de buurt. De organisatie op zo’n festival is vaak een stuk kleiner, waardoor je iedereen snel leert kennen en het heel gezellig kan zijn. Bovendien draag je je steentje bij aan het realiseren van een gezellig festival bij jou in de buurt. Veel kleine festivals hebben niet de middelen om personeel in te huren en vrijwilligers zijn daarom meer dan welkom.

Betaald werken

Sommige festivals werken enkel met vrijwilligers, maar er zijn ook festivals die naast vrijwilligers ook betaald personeel inhuren. Festivals die betaald personeel inhuren regelen dit of zelf, of ze schakelen hiervoor een uitzendbureau in. Wanneer je via een uitzendbureau aan de slag gaat, kan het zijn dat je gevraagd wordt op verschillende festivals te werken. Festivals die op deze manier werken zijn o.a. Pinkpop, Lowlands, Amsterdam Dance Event en Dutch Valley. Er zijn echter ook festivals die zelf hun personeel inhuren zoals de Zwarte Cross en de Bevrijdingsfestivals. In beide gevallen zal je er rekening mee moeten houden dat je misschien niet zo veel van het festival ziet, als je zou willen. Natuurlijk is werken op een festival al een feestje op zich!


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php:23 Stack trace: #0 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): cozmo_scroll_reveal('') #1 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #2 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #3 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(2630): do_action('wp_footer') #4 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/footer.php(74): wp_footer() #5 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/home/uaitsoel/...') #6 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/home/uaitsoel/...', true) #7 /home/uaitsoel/domains in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php on line 23