Camping

7 Kampeertips: tenten

De ultieme ervaring is natuurlijk de festivalcamping! Sommige mensen die zweren erbij, anderen willen er liever niet dood gevonden worden. Vooral als je van plan bent om voor het eerst een heel weekend te gaan festivallen, zijn deze tips handig!

Tip 1: Test je tent 
Het klinkt misschien een beetje suf, maar een keer oefenen met het opzetten van jouw tent kan geen kwaad. Op deze manier kun je meteen goed testen of hij helemaal heel en waterdicht is…

Tip 2: KarTent
Geen rib uit je lijf, geen gesleep met een tent op het terrein, maar wel goedkoop én duurzaam! Op sommige festivals kan je dit jaar gebruik maken van de KarTent. Een tent van karton met ruimte voor twee personen. Ideaal! Meer informatie en deelnemende festivals vind je op www.kartent.nl.

Tip 3: Tweedehands
Een nieuwe, dure tent aanschaffen voor één weekend en weten dat hij daarna waarschijnlijk doorleefd is, is niet voor iedereen weggelegd! Vraag eerst eens aan vrienden of familie of ze nog een ‘oude’ tent voor je hebben. Zo niet, dan zijn er op internet ook genoeg tweedehands tenten te vinden!

Tip 4: Tweede verdieping
Sommige tenten hebben bovenin in het midden een net waar je spullen in kan leggen. Ideaal om ruimte te besparen en om bijvoorbeeld kleding te laten drogen!

Tip 5: Zorg dat je opvalt!
Een tent is een tent en na een paar drankjes is het soms best moeilijk om je eigen tent terug te vinden. Zorg er dus voor dat je een herkenbaar object bij je tent plaatst. Bijvoorbeeld een opvallende vlag of schrijf met watervaste stift iets herkenbaars op het tentdoek. Nog een leuke tip: glow-in-the-dark stickers! Wedden dat jouw tent ‘s avonds goed opvalt?!

Tip 6: Wees extra voorbereid
Heb je inderdaad een eigen (tweedehands) tent? Dan is het handig om wat extra hulpmiddelen mee te nemen. Even wat extra om te sjouwen, maar mocht je tent het tijdens het festival begeven, heb je nog mogelijkheden. Stop voor de zekerheid duct tape, extra zeil, touw en haringen in je tas.

Tip 7: Vermijd de hoekjes
Het lijkt natuurlijk heel gezellig om met je tent in een hoekje van het terrein te kruipen, maar niets is minder waar. Op de een of andere manier vinden mensen hoekjes en fijne plek om hun blaas te legen.

Wat is jouw ervaring met festivalcampings of heb je nog goede tips? Deel het dan met ons in de reacties, op Twitter of Facebook!

Comments are closed.