photo-1454908027598-28c44b1716c1

Tips voor jouw eerste keer naar een festival!

Ben jij een festivalnoob/firsttimer/festivalvirgin? Ga je voor het allereerst een festival bezoeken? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om te bepalen wat je precies mee moet nemen en hoe het er op een festival aan toe gaat. Wij helpen je een handje door wat handige festival tips op een rij te zetten!

Algemene tips

1. Voorbereidingen
Check de timetable en bepaal van te voren al wanneer jij bij welke stage wil staan. Dit maakt het op de dag zelf een stuk makkelijker! Eet ook goed voordat je naar het festival gaat, zodat je een bodem hebt gelegd als je van plan bent om te drinken. Daarnaast is het een goede voedingsbodem om de hele dag te dansen. Als je een heel weekend gaat is het handig als je de dagen van te voren nog genoeg slaap pakt. Die zal je op de festivalcamping niet veel krijgen.. 

2. Vloeibare middelen worden bij de ingang ingenomen.
Denk dus niet dat het slim is als je een flesje frisdrank of een spuitbus deodorant meeneemt. Zonnebrand is natuurlijk wel gewoon welkom op het festivalterrein 😉 Wat wel mag is een plastic flesje zonder inhoud én ZONDER dop. Deze kan je tijdens het feesten vullen met kraanwater.

3. Kleed je vooral comfortabel en functioneel
Bekijk van te voren goed de weersvoorspellingen en speel daar op in. Neem vooral niet te veel mee! Daarnaast is het sowieso niet handig om je nieuwe kleding of schoenen aan te trekken naar een festivalterrein. Gegarandeerd dat er iets stuk gaat of (heel erg) vies wordt! Do not worry, dit is heel normaal op festivals.

4. Benader het podium van de zijkanten
Wil je graag vooraan zijn bij jouw favoriete act? Dan kan je óf heel vroeg voor het hek gaan liggen, óf het podium op een slimme manier benaderen. Zo kom je via de zijkant makkelijker de menigte door dan dat je vanaf achteraan de massa doorwroet.

5.Bepaal een uitvalsbasis
Handig als je met een groep gaat! Spreek een bepaalde plek af waar jullie verzamelen als er iemand eventjes weg is geweest, of als je iemand kwijt bent. Op festivals heb je niet altijd even goed bereik met je mobiele telefoon. In geval van nood dus altijd een plan B!

6. Er zijn (bijna) altijd lockers aanwezig!
Mocht je echt geen afstand kunnen doen van bepaalde spullen, of heb je een picknickkleed of trui mee waar je niet de hele dag mee wil slepen? Op de meeste festivals kan je gebruik maken van (betaalde) kluisjes waar je mooi makkelijk je spullen tijdelijk kan dumpen.

7. Vermijd de spits
Dit doe je vast in het dagelijks leven al vaak om files te vermijden. Op festivals geldt precies hetzelfde. Ga niet direct na een optreden drinken halen, want iedereen doet dat. Knorrende maag? Scoor het liefst wat eten net vóór of na etenstijd, want de kans is groot dat je ook op een festival je tijd staat te verdoen in een lange rij voor een foodtruck. 

SW_Dylan+Rives

Meenemen naar een festival

8. Belangrijk: je festivalticket!
Natuurlijk! Want áls er nog tickets aan de deur worden verkocht, dan ben je zo veel duurder uit en dat is natuurlijk zonde! 

9. Powerbank voor mobiele telefoon
Bij veel festivals zijn er tegenwoordig oplaadstations waar jij je telefoon kan inleveren om op te laden. Super handig! Als jij besluit om je smartphone mee te nemen en je weet dat de batterij snel leeg gaat, dan is het ook handig om zelf een powerbank mee te nemen.

10. Een uitgedunde versie van jouw portemonnee
Laat de overbodige inhoud van jouw portemonnee alsjeblieft thuis! Op een festival heb je genoeg aan een pinpas, ID-kaart en wat cash. Trust me! De rest kan alleen maar kwijt raken of gestolen worden.

11. Oordoppen
Bescherm je oren (want die zijn o zo belangrijk) tegen oorschade! Helemaal als je na een avondje stappen al vaak last hebt van een piepend geluid. Oordoppen zorgen er écht niet voor dat je minder van de muziek kan horen.

12. Zonbescherming
Zoals gezegd is een tube zonnebrandcrème een echte aanrader. Op sommige festivals hebben ze insmeerbars, maar je kan maar beter zeker zijn door zelf iets mee te nemen. Daarnaast is het obviously belangrijk om een zonnebril (die een stootje kan hebben) mee te nemen.

Ga jij tijdens je eerste festivalbezoek meteen all in? Bekijk dan onze inpaklijst voor een volledig overzicht van wat jij mee moet nemen naar een festival(camping)!

Heb jij nog goede tips? Laat het ons weten in de comments 🙂