Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Ticket scoren voor Oktoberfest? Maand vooraf, 116% goedkoper! - Festivalblog
oktoberfest

Ticket scoren voor Oktoberfest? Maand vooraf, 116% goedkoper!

Woensdag: Goedkoopste dag voor bezoekje München

Binnenkort is het zover, het Oktoberfest in München staat weer voor de deur, zo blijkt uit onderzoek van GoEuro (het reisplatform voor treinen, bussen en
vluchten). Een maand voor vertrek zijn de treinen en vluchten het goedkoopst. Treinen kunnen tot wel 116% goedkoper zijn en vluchten tot wel 59%. Bussen zijn dan 36% duurder, dan de bussen die binnen een week voor vertrek worden geboekt.

Er is onderzoek gedaan door GoEuro onder meer dan 10.000 boekingen vanuit verschillende plaatsen in Nederland naar München. De aanleiding is het Oktoberfest dat van 16 september tot en met 3 oktober plaatsvindt.

Kosten tickets Oktoberfest

Het onderzoek wijst uit dat treinen naar München duurder zijn naarmate de vertrekdatum nadert: treintickets zijn vier tot twee weken vooraf namelijk 7% duurder, als het vergeleken wordt met tickets die een maand voor vertrek geboekt worden. Deze kosten lopen de week erna zelfs op naar 43% en een week voor de treinreis zijn deze opgelopen naar 59%.

Opvallend is dat de bussen juist goedkoper worden als de tijd vordert, precies het tegenovergestelde dus. Maar het meeste kun je besparen op de vliegtickets. Deze zijn een maand tot twee weken voor vertrek 116% duurder, maar een week voor vertrek liggen de kosten 74% hoger. Meer dan een maand voor de vlucht zijn de prijzen het laagst.

Wanneer boek je?

De ticketprijs hangt samen met de dag waarop er wordt geboekt. Zo blijkt uit het onderzoek dat woensdag de goedkoopste dag is voor treinen. Voor vluchten is dit de maandag en voor de bussen is dinsdag de goedkoopste dag. De tickets voor treinen en vluchten voor het Oktoberfest zijn op dinsdag het duurst. Voor bussen zijn de prijzen op de donderdag ook wat aan de hoge kant. De tickets van de eerder genoemde vervoermiddelen zijn op de vrijdag vergeleken met de andere dagen niet voordelig. Voor meer informatie kun je kijken naar GoEuro’s onderzoek via: https://www.goeuro.nl/reizen/muenchen.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php:23 Stack trace: #0 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): cozmo_scroll_reveal('') #1 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #2 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #3 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(2630): do_action('wp_footer') #4 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/footer.php(74): wp_footer() #5 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/home/uaitsoel/...') #6 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/home/uaitsoel/...', true) #7 /home/uaitsoel/domains in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php on line 23