Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Review: Mumbai Color Festival 2017 - Festivalblog
mumbai-colorfestival-2017

Review: Mumbai Color Festival 2017

Het is klaar. Done. De laatste editie van Mumbai Color Festival zit erop. Nog één keer werd in Fort Vechten te Utrecht de vrijheid gevierd met: KLEUR. Festivalblog.nl was erbij om vrolijke finale mee te maken. Hoe was dat? Lees het hier.

Op 5 mei ontwaakt Utrecht in een donkergrijze wereld. Het is somber weer, met ook nog eens een koude wind. Niet echt een ideale situatie voor een festival. Er wordt veel getwijfeld: ‘Wat is nu handig om aan te doen?’, ‘Is dit nou nog wel zo leuk?’ en ‘Waarom werkt de zonnedans niet?’. Samen met een groep aarzelende feestgangers stap ik in de handige pendelbus vanaf Utrecht Centraal Station richting het festival in Fort Vechten. Na een bijzonder paadje door het bos, komen we aan bij de ingang met een smalle, maar gave brug naar het fort. Eenmaal op de dansvloer gearriveerd merk je meteen een verschil. Van een koude, grijze dag stap je ineens in een warm, kleurrijk feest. Jassen uit, en dansen maar!

mumbai-colorfestival-2017-bril– “Geniet van een kleurpoederdouche” – 

Menselijke kleurplaat

Heb jij vroeger wel eens een kleurplaat ingekleurd? Bij dit festival wordt je er zelf één! Stap 1. koop muntjes en haal zakjes met kleurpoeder. Stap 2. kies je kleuren: roze, oranje, geel, groen, blauw en paars. Stap 3. maak van jezelf, je vriendin, je crush of een ander persoon naar keuze een kunstwerk. Vergeet alleen niet een zonnebril op te doen, zodat niet te veel poeder in je ogen beland. Te lui om jezelf onder te gooien? Geniet dan van een kleurpoederdouche. Door de DJ wordt een aantal keer een gooimoment aangekondigd. Na het aftellen schieten allerlei verschillende kleuren in de lucht. Een werkelijk prachtig beeld. Enkele tellen erna ontstaat er een douche aan kleurpoeder, waarna bijvoorbeeld je haar ineens paars is geworden.

Poeder-plagen, kusjes vragen

Schuren, knuffelen, kussen.. niet alleen kleurpoeder, maar ook LOVE is in the air. Het is erg gezellig op het festival. Misschien raakt men stiekem opgewonden door de kleuren of slaan kleurpoeder-gevechten al snel om in tong-gevechten. In ieder geval zijn er veel stelletjes te spotten op de dansvloer. Naast de setjes die elkaar net hebben ontmoet, lijkt het er ook erg op dat het festival populair is bij koppels. Bij een aantal klefferds was het vieren van de ‘vrijheid’ ver te zoeken, maar gelukkig zijn er genoeg andere dingen om je ogen op te wenden. Zoals de kleurkunstwerken op mensen hun hoofden, de knallende confetti en gekleurde slierten die in de lucht worden geschoten of de artiesten zoals Artistic Raw, Lucas&Steve en La Fuente die voor heerlijke dansplaatjes zorgen.

mumbai-colorfestival-2017-manon– “Lekker nonchalant door de Albert Heijn” – 

Pendelbus goes wild!

Helaas eindigt het feest al om tien uur in de avond. De vibe zat er nou net lekker in. Gelukkig wordt het feest nog een klein stukje verlengt in de pendelbus. De combinatie van 40 aangeschoten feestbeesten en een vrolijke partychauffeur resulteert in de beste busrit ooit. Op foute feestplaten werd luidkeels meegezongen en bij wat carnavalsliedjes ontstaat zelfs een polonaise. De bus stuiterde door de straten van Utrecht. Je had de gezichten van voorbijgangers moeten zien. Hi-la-risch. Daarna is het tijd om de ‘walk of shame’ te ondergaan: vol onder de gekleurde poeder op straat. We lopen nog even lekker nonchalant door de Albert Heijn en duiken later de kroeg in om verder te feesten. De vrolijke kleuren leveren veel verbaasde gezichten op, maar gelukkig ook veel glimlachen. Het was een geslaagde, vrolijke, maar vooral ook originele manier om de vrijheid te vieren.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php:23 Stack trace: #0 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): cozmo_scroll_reveal('') #1 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #2 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #3 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(2630): do_action('wp_footer') #4 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/footer.php(74): wp_footer() #5 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/home/uaitsoel/...') #6 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/home/uaitsoel/...', true) #7 /home/uaitsoel/domains in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php on line 23