Header1

Review: Boulevard Outdoor 2016 (video)

Wow. Zaterdag mocht ik voor Festivalblog naar Boulevard Outdoor als VIP. Ja, je leest het goed: VIP! Ik was niet alleen bij de 7000 feestgangers, maar óók achter de schermen bij de hardwerkende organisatie en artiesten. Een super ervaring wat ook nog een speciaal fragment van Kenny B opleverde. Dus doe Kenny B een plezier, en check snel de blog en vlog!

CREW-team staat paraat
Bij de artiesteningang wordt een knalgeel bandje met daarop de tekst: ‘CREW’ om m’n arm gedaan. Jeroen van de organisatie vertelt dat hij speciaal voor Festivalblog.nl een crew-bandje heeft geregeld, zodat we Boulevard Outdoor op alle vlakken kunnen beleven. Wat verderop langs het water in Het Lageveld in Wierden staan zes area’s klaar staan voor de festivalgangers. Alleen blijft het opvallend rustig op het terrein. Het personeel met gele bandjes lijkt zelfs in de meerderheid te zijn. Alle barploegen, technische diensten, beveiliging, EHBO’ers, entertainers en cameramannen staan paraat.

Het is net een stilte voor de storm.

Kenny B: B van Baas
Wanneer ik backstage een kijkje neem bij de mainstage, loopt Kenny B langs me. Hij gluurt naar Mr. Polska die, terwijl het regent, optreedt voor een kleine groep mensen. Ik ga bij hem staan en we praten erover, Kenny B is ontzettend aardig. Ook Festivalblog.nl komt ter sprake. Als ik aan hem vraag of hij het goed vindt als ik een kort filmpje maak, doet hij ook meteen enthousiast mee. Super leuk! (Vergeet niet om het filmpje te bekijken onderaan deze blog). In ruil ervoor beloof ik voor hem een zonnedans te doen.

Schermafbeelding 2016-07-13 om 16.38.13

Terrein stroomt vol
Kenny B treedt op en halverwege zijn optreden stopt heel toevallig het regenen. Op dat moment komt ook eindelijk de festivalmassa tevoorschijn. Het terrein stroomt helemaal vol. De menigte is nog net op tijd voor een stukje Kenny B. Bij Boulevard Outdoor is verder een rijtje namen aanwezig van populaire artiesten die dit festivalseizoen het hele land doorreizen, zoals Lil Kleine, Lady Bee en Billy the Kit.

Ik heb 1, 2, 3, 4 ijsjes gehad
Niet alleen de performances op het festival zijn vermakelijk. Zoals het thema van dit jaar al zegt: het is één grote kermis. Doe mee aan de vrouwensjouwen-wedstrijd, neem een rondje in het reuzenrad, laat je insmeren terwijl je chillt op de zitzakken aan het strand of geniet van een hoorntje met heerlijk schepijs.

En ja ik heb echt 4 ijsjes gehad, het was zóóó lekker!

Hè, nu al?
Om de kermis af te sluiten is er ook een gave vuurwerkshow geregeld. Maar om 00:00 uur is het feest toch echt afgelopen. Door de late start voelt dit extra vroeg. Het publiek zit nog in de feeststemming en gooit er een “Will Grig is on fire” in. Daarna wandelt iedereen langzaam naar de uitgang. Vol enthousiasme verlaat ik het terrein, wat een fantastische dag.

Check hier de sfeerimpressie van Manon!

Manon
Is pas echt blij als haar agenda vol staat met feesten. Helemaal los gaan en keihard meezingen hoort daar natuurlijk bij. Als communicatieprofessional in opleiding blogt en vlogt zij met veel plezier.