HeaderB

Review: City Of Dance 2016 (video)

‘Eén van de langstlopende elektronische muziekfestivals ter wereld’ noemt City Of Dance zichzelf. Vorig jaar werd het festival benoemd tot 2nd best Dutch Dance festival door Festivalchart. Daarom moest Festivalblog.nl dit jaar natuurlijk een kijkje nemen. Hoe het was? Dat lees je hier!

Nieuwe locatie
Een sleur festivalgangers loopt vanuit het centrum naar de Oude Veerseweg. Het nieuwe festivalterrein ligt iets verder van de stad dan Hof van Tange waar het voorgaande jaren werd georganiseerd. Er zijn ook pendelbussen die vanaf diverse locaties naar het terrein rijden. Toch is een stukje lopen met een heerlijk zonnetje erbij geen probleem. Zelfs DJ La Fuente wandelt gezellig mee met de menigte.

HeaderA

De zon schijnt, de lucht is blauw
De weergoden zijn zeker lief voor City Of Dance. Het hele weekend is het prachtig weer. Het zijn perfecte temperaturen waarbij je wel je nieuwe zomeroutfit aan kan, maar niet continu aan het zweten bent. Als je toch even moet afkoelen, kan je altijd nog even een dutje doen op het grasveld.

Door Middelburgers, voor Middelburgers
City Of Dance is niet alleen gericht op de inwoners van Middelburg, maar toch zijn zo’n beetje alle bezoekers Middelburgers. Hierdoor hangt er een bijzonder sfeertje bij het festival. De bezoekers zijn een beetje ingetogen. Misschien doordat men elkaar te goed kent; wanneer ze iets geks doen, weet gelijk de hele stad er vanaf. Een jongen met een groot waterpistool in z’n handen vertelt dat hij het een rare sfeer vindt. Hij is dan ook één van de weinigen die het aan durft om er gek bij te lopen. Ook artiesten als Lady Bee, La Fuente, Vato Gonzales en Dyna Vishaal moeten extra moeite doen om het publiek los te krijgen.

HeaderB

Tony de herrieschopper
DJ Tony Junior mag bij de mainstage het festival afsluiten. Hij weet het publiek enthousiast en opgetogen te krijgen. De bezoekers volgen netjes zijn commando op om een mosh pit te maken. In een cirkel klappen de feestbeesten hard op elkaar. Op een gegeven moment besluit Tony om zelf mee te gaan doen, ook al geeft de beveiliging aan dat dat niet de bedoeling en gevaarlijk is. Wanneer hij in het publiek is geklommen, trekken de mannen van de security hem eruit. Tony roept veel minachtende dingen naar ze en zegt dat ze hem bij zijn keel hebben gegrepen. Op dat moment wordt hij van het podium afgeduwd. Zo’n tien minuten is er stilte en staat Tony achter de schermen te overleggen met de organisatie. Even later komt hij weer het podium op samen met de grote baas van het festival. Ze maken het goed, waarna Tony toch nog even awesome afsluit met het Pokémon-lied. Ondanks de ietwat aparte sfeer was het toch zéker een mooi festivalletje!

Bekijk hieronder mijn sfeerimpressie van City of Dance!

Muziek uit de video: Critical Order

Manon
Is pas echt blij als haar agenda vol staat met feesten. Helemaal los gaan en keihard meezingen hoort daar natuurlijk bij. Als communicatieprofessional in opleiding blogt en vlogt zij met veel plezier.