6bd79b2c-984d-4d30-8623-e819e19c0ff1

Review: Extrema Outdoor 2016

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de 21e editie van Extrema Outdoor. Het zonnetje scheen en er werd voorspeld dat het de hele dag mooi weer zou worden. Met veel goede zin vertrokken mijn vriend en ik richting Aquabest, waar Extrema elk jaar plaatsvindt. Ben je benieuwd hoe mijn dag was? Lees dan verder!

Extrema had dit jaar een nieuw systeem bedacht voor het betalen van onder andere drankjes aan de bar. In plaats van te werken met munten, kreeg iedere bezoeker een gepersonaliseerd bandje. Op dit bandje kon je ‘muntjes’ laten zetten bij de kassa. Als je een drankje bestelde aan de bar, moest je vervolgens je bandje tegen een scanner houden om te betalen. Eerlijk gezegd keek ik een beetje op tegen dit systeem. Ik vind het altijd fijn om allemaal een muntje in te leggen als iemand drinken gaat halen en dit kon nu niet. Ook dacht ik dat het voor veel problemen zou zorgen bij de bar, waardoor er lange rijden zouden ontstaan. Echter viel dit heel erg mee! Het bestellen ging eigenlijk heel snel. Je hield je hand voor de scanner en meteen had je betaald.

Alhoewel de ouderwetse muntjes nog steeds mijn voorkeur hebben, was dit zeker niet verkeerd!

Nadat we ons eerste drankje hadden besteld, besloten mijn vriend en ik een rondje te lopen over het terrein om het festival te verkennen. Allereerst liepen we naar de mainstage. Deze stage stond dit jaar in het teken van Carl Cox and Friends. Dit hield in dat de bekende DJ Carl Cox samen met een aantal vrienden het programma op dat podium verzorgde. De stage zag er mooi uit en de sfeer was goed! Wij keken het meeste uit naar de optredens van Loco Dice en natuurlijk Carl Cox zelf. Deze twee acts waren pas op het einde van de dag. Vandaar dat we nog genoeg tijd hadden om eerst even langs de andere stages te gaan.

5e488fb5-a181-4bd4-b3c6-bb08fac15995

We zijn vervolgens kort gaan kijken bij een aantal verschillende stages. Allereerst kwamen we terecht bij de ANTS stage. Dit is een podium dat geïnspireerd is op een feest op Ibiza. Het zag er erg zomers uit. Het podium was aangekleed met allerlei tropische planten. Ook kon je vanuit een ligbed op het strand naar het podium kijken. Heerlijk ontspannen dus! Daarna gingen we naar twee andere stages, namelijk House of God en Back to Love. Back to Love had een aantal goede namen staan. Wij waren vooral benieuwd naar Ronald Molendijk, ook wel bekend als jurylid van Idols en ik moet zeggen: hij draaide verrassend goed! Wat ik wel jammer vond, was de aankleding van dit podium. De aankleding bestond uit niet meer dan een tent, waaronder de DJ’s draaiden. Ik vind dat hier in de toekomst wel meer aandacht aan mag worden besteed. Ik ben juist gewend van Extrema dat ze altijd ontzettend mooie stages hebben. De enige stage die er voor mij echt uit sprong, was de mainstage.

WhatsApp-Image-20160712

Daarom keerden we na ons rondje over het festivalterrein weer terug naar de mainstage. We hebben hier ontzettend genoten van de muziek, de sfeer, het zonnetje en de prachtige locatie. Dit vind ik een enorm pluspunt aan Extrema. Het geeft toch altijd iets extra’s als een festival rondom het water is en dan vooral met zonnig weer. En het werd alleen maar beter! Mijn vriend en ik hadden het geluk dat wij Carl Cox backstage konden ontmoeten voordat hij ging draaien. Natuurlijk moest dit moment vastgelegd worden!

4bfe6a8a-ec55-44d3-84c4-c74dda7fbf18

Vervolgens was het tijd voor het optreden van Carl Cox. Hij was de afsluiter van zijn eigen stage. Twee uur lang werden we vermaakt met zijn muziek! Het was echt genieten! Het werd opeens wel een stuk drukker bij de mainstage. Je kon merken dat veel mensen echt voor Carl Cox naar het festival waren gekomen. En terecht! Hij draaide super goed en de tijd vloog voorbij. Nadat hij klaar was met draaien, werd het publiek verzocht om rondom het water te gaan staan voor de eindshow. Deze eindshow was echt prachtig! De meeste festivals knallen een beetje vuurwerk in de lucht en dat was het. Extrema had het dit jaar heel goed aangepakt.

Ze hadden allerlei lichten en fonteinen in het water geplaatst en daarnaast knalden ze veel vuurwerk in de lucht.

Het was een supermooi einde van deze leuke dag! De fonteinen en de lichten op het water gaven echt iets extra’s!

49018e7f-9050-4ba9-911e-3d5947db4999

Ben je nog aan het twijfelen om volgend jaar naar Extrema te gaan? Doe het! Extrema heeft elk jaar weer grote acts op het programma staan die je niet wil missen! Op de een of andere manier is het ook altijd prachtig weer met Extrema, waardoor je dag nog beter wordt. De sfeer is goed, de muziek is top. Het enige verbeterpunt vond ik de aankleding van de stages. Hopelijk wordt hier aan gewerkt voor volgend jaar! 

Michelle
Met een bijna afgeronde opleiding als Communicatiewetenschapper is ze klaar om knallend de zomer in te gaan op verschillende festivals! Van hardstyle tot house, geen muziekstijl is voor haar te gek! Daarnaast staat ze bij haar vrienden bekend als iemand waar altijd iets mee te beleven valt. Daarom neemt ze je graag mee in haar avonturen op allerlei festivals.