Glemmer Beach

Review: Glemmer Beach Festival 2016

Aan het strand, blote voeten in het zand, een cocktail in de hand, de zakkende zon in de water en een fantastisch optreden later… zo omschrijf je kort en krachtig het festival Glemmer Beach in Lemmer! Meer weten over dit festival? Lees dan hier het festivalreport.

Van donderdag 25 augustus tot en met zaterdag 27 augustus was het feest in Lemmer. Het gezellig kleine festival stroomde vol met jong en oud. Vooral voor bezoekers uit de buurt vormt het festival een meet&greet met vrienden en bekenden. Maar ook buitenstaanders zijn natuurlijk welkom om te genieten van het feest.

Lekker pootje baden met dansplaatjes op de achtergrond!

Zwoele zomeravond
De donderdagavond was met een temperatuur van 30 graden de warme aftrap voor het festival. Het warme weekend was ideaal voor een festival aan het strand! Voor verkoeling kon je lekker pootje baden in het water, met op de achtergrond de dansplaatjes van het podium ‘Eb & Vloed’. Bij zonsondergang verplaatste de menigte naar de grote tent, hier trad elke avond weer een andere topartiest op. Helaas lag de gevoelstemperatuur in de volle tent wel wat graden hoger, wat zorgde voor flink wat zweethoofdjes. Toch zijn de weergoden erg aardig geweest, met heerlijke beachtemperaturen en zelfs de onweersbuien van zaterdag hebben Lemmer niet getroffen.

Klein maar fijn
Vergeleken met festivals Mysteryland en Strandfestival ZAND die hetzelfde weekend plaatsvonden, was Glemmer Beach met 3500 tot 8000 bezoekers aan de kleine kant. Het festival bestond uit drie podia. Ten eerste ‘Eb & Vloed’, buiten aan het water. Hier traden diverse DJ’s op. Zo ook de gasten van Rave van Fortuin, die ieder kwartier draaiden aan een rad met allerlei muziekstijlen. Van de gekozen stijl werden dan de bekendste en grappigste nummers gedraaid.

Welkom in de feesttent
Het tweede podium was de tent ‘De Schuimkop’, waar artiesten uit de buurt het programma vulden. Zoals DJ Bert en Stef, maar ook de ‘Vrienden van Lemmer’. Dit was echt een feesttent waarin hier en daar zelfs een polonaise voorbij kwam lopen. Het derde podium stond in de grote tent ‘De Lemsterraak’. Verder stonden er op het Glemmer-terrein diverse kraampjes met hapjes, drankjes, cocktails en muziek. Als je even wilde bijkomen kon je ook nog naar de romantische chillhoek met allemaal hangmatten en een vuurtje in het midden.

Zo’n miniconcert is dan toch wel erg leuk!

Topartiesten
Ookal was Glemmer Beach Festival relatief klein, toch traden er wel Nederlandse topartiesten op in de grote tent. Dit jaar op donderdag Kensington, vrijdag Marco Borsato en zaterdag Miss Montreal en Di-Rect. Wanneer de hoofdartiest kwam optreden raakt de tent wel helemaal vol. Dus vooraf even naar de WC, drankje halen, minstens een half uur van te voren al klaarstaan en dan natuurlijk volop genieten. Als je een fan bent van de artiest is zo’n miniconcert toch wel erg leuk!

Dus op z’n Fries: Oant folgjend jier! (Tot volgend jaar!)

Manon
Is pas echt blij als haar agenda vol staat met feesten. Helemaal los gaan en keihard meezingen hoort daar natuurlijk bij. Als communicatieprofessional in opleiding blogt en vlogt zij met veel plezier.

Deze blog van Manon is ook geplaatst op Appic:
“Appic is je ideale wingman tijdens het uitgaan, de App adviseert je over welke festivals en clubs je kunt bezoeken en voorziet je hierbij van alle must have info. Je bekijkt eenvoudig de timetable en plattegrond, bestelt in een handomdraai je tickets terwijl je alvast de laatste tracks van je favoriete artiesten beluistert. Met de Meet-up functie kom je voorafgaand aan een event alvast in contact met de leukste mensen en als dat nog niet genoeg is maak je met de win-game kans op tickets voor de dikste feesten!”

Afbeelding: Facebook Glemmer Beach Festival