Indian Summer1

Review: Indian Summer Festival 2016

Verschillende festivals hebben de afgelopen tijd met druilerig weer moeten kampen. Stiekem hoopte ik dan ook dat het goede weer – waar we met z’n allen zo lang op hebben gewacht – eindelijk doorzette. En dan vooral op zaterdag 4 juni, want toen stond het Indian Summer Festival op de planning. Dit zomerse feestje schreeuwt om lekker weer. En wat hadden we met z’n allen geluk…

“Pfoe! Het is écht warm joh, buiten!”, was de eerste zin die mijn festivalmaatje van zaterdag uitriep toen ze me thuis oppikte. Ik kon alleen maar glimlachen, want met 27 graden, flink veel zon en een licht windje maak je mij alleen maar blij. Zonnebrand mee én zonnebril op. Let’s go! Toen ik de voordeur achter me dichtsloeg merkte ik inderdaad dat ze weinig overdreef met haar uitspraak. Gelukkig reden we in een auto met airco 🙂

Indian summer2

Anderhalf uur, een smoothie, euroknaller en zakje cashewnoten later, betraden we het terrein. Snel die auto uit! De beats van Sam Feldt kwamen ons al tegemoet toen we langs de festivalcamping liepen. We waren er pas wat later op de middag, wat mogelijk maakte dat we in minder dan één track tijd binnen waren. Daar werden we begroet door een immense, ik dacht een Afrikaanse (terwijl je een Indische zou verwachten), houten olifant met een scala aan dansers om zich heen. Wauw, dat is nog eens een goede binnenkomer. Na een paar keer goed knipperen zag ik het uitgestrekte terrein met feestvierders. De één flink uit z’n dak bij ‘Crazy Town’, de ander lekker aan het braden op een kleedje in het gras. Ultiem. Ik had zin om me in deze massa te gaan mengen.

Alhoewel het niet leek op een massa trouwens, want het terrein bood genoeg ruimte waardoor je niet noodgedwongen hutjemutje naast elkaar staat te zweten. Fijn!

Om te beginnen maar even een rondje over het terrein. Het was namelijk voor mij m’n eerste keer op Indian Summer. De verschillende kraampjes en eettentjes trokken mijn aandacht (en het rook ook zó lekker). Een festival zonder good food is voor mij dan ook niet compleet. Daarnaast viel het me op dat er genoeg bars waren én dat de rijen enorm meevielen. Definitely een pluspuntje! De zon brandde inmiddels flink op mijn huid, dus ik was blij dat ik me goed had ingesmeerd. Maar ook hier was aan gedacht, want er was een insmeerbar waar jij jezelf lekker kon laten insmeren.

Indian summer6

Met een biertje in m’n linker- en de line-up in m’n rechterhand even een plekje opgezocht om te genieten van de zon en een plan te trekken.

Die-hard festivallers doen dit vast al een aantal dagen (als het geen weken zijn) van te voren.

Ik besloot vandaag maar lekker relaxed te doen en dan zag ik vanzelf wel hoe het zou lopen. Er stonden een paar namen op het programma die we sowieso wilden zien. In de avond was dat vooral (vooraan) bij het hoofpodium. ’s Middags hebben we eerst een tijdje in de ‘We Love 80’s & 90’s’-tent gefeest. Want een feest kon je het wel noemen. O.a. Sweet Le Freak & Brad Tipp en Marcel Meijer brachten de vetste golden oldies ter gehore. Dat zorgde er ook voor dat de tent werd gevuld met feestgangers van alle leeftijden. Een en al gezelligheid.

Met zo’n temperatuur en in een tent krijg je het wel warm van al dat dansen! Nog maar een drankje gescoord en richting ‘Crazy Town Dance Area’ gegaan. Een open area die voorzien was van een flinke stellage die ’s avonds op z’n allermooist was. Dit waren de beats die mij een paar uur eerder vanaf het parkeerterrein al welkom heette. Op weg naar deze area kwam je langs een klein meertje met een fontein. Door af en toe wat windvlagen kreeg je daar een soort van natuurlijke neveldouche als je langsliep. Een aangename verkoeling op zo’n zomerse dag.

Indian summer4

Tijdens het genieten van de feeling, de chillende mensen en de fantastische muziek was er ook veel anders leuks te zien op het terrein. Zo noemde ik natuurlijk al de huge olifant, maar er was ook een clubje met enorme bellenblazers. Dat zag er natuurlijk super zomers uit! Het gevoel was helemaal compleet. Wel jammer dat ik de olifant misschien maar 3 keer uit zijn verblijf heb zien komen. Ik vond het namelijk super vet! Ook etenstijd was een feestje. Ik had wel zin in een lekker hapje uit zo’n leuke foodtruck. Uiteindelijk zijn we gezwicht voor de biologische frieten, die zeker net zo lekker smaakten als dat ze eruit zagen.

Waar we overdag vooral in de ‘80’s & 90’s-tent’ en ‘Crazy Town’ te vinden waren, wilden we de avond doorbrengen bij het hoofdpodium. The Common Linnets opgevolgd door De Jeugd van Tegenwoordig en als afsluiting Bløf. Ze volgden elkaar niet direct op en dat was eigenlijk super fijn. Tussen de optredens zat zo’n 3 kwartier, waardoor je een goede doorloop had, maar ook tussendoor de tijd om al het verorberde bier te lozen of jezelf te voorzien van een nieuwe. Zo hebben we in deze ‘pauze’ nog mooi wat mee kunnen pikken van Charly Lownoise & Mental Theo en op het eind Wildstylez in de ‘Crazy Town Dance Area’. Ik ben voor alle muziekgenres namelijk wel te porren, maar je kan natuurlijk niet op meerdere plekken tegelijk zijn.

IMG_6809

Op Indian Summer Festival is er voor elke muziekliefhebber wat wils. Dat maakt het ook zo leuk! Ondanks dat je een heel divers publiek aantrekt (door de diversiteit aan genres en artiesten) was er toch een gevoel van saamhorigheid. Ik heb een topdag gehad! De line-up van vrijdag zag er eerlijk gezegd ook wel heel erg aantrekkelijk uit. Misschien iets voor volgend jaar. Want met zo’n heerlijk weertje krijg ik er maar geen genoeg van! Ik ben erg excited over het festival en vooral het festivalterrein. Eerlijk gezegd had ik wel nog iets meer van de aankleding verwacht. Ik houd wel van een spectaculaire aankleding en de aanwezigheid van leuke kraampjes en trucks. Ik ben benieuwd waar ze volgend jaar mee komen!

IMG_6843

Sanne
Raakt niet snel uitverteld (en getypt). Deelt graag haar mening en is gek op gezelligheid. Te porren voor allerlei soorten deuntjes, als het maar dansbaar is. Haar grootste guilty pleasure is toch wel Nederlandse muziek, maar volgens haar is dat niets om je voor te schamen.