WhatsApp Image 2016-08-31 at 14.51.23

Review: Mysteryland 2016

Mysteryland: een festival waar ik veel verhalen over gehoord had, maar zelf helaas nog nooit over mee heb kunnen praten. Het is altijd al een wens van me geweest om daar een keer te mogen feesten. Lucky me, afgelopen weekend was het mijn beurt! Samen met mijn vriend stapte ik de auto in en verliet ik het mooie Brabant. Na 2 uur rijden kwamen we in Hoofddorp aan. Het was tijd voor Mysteryland 2016!

Allereerst liepen we een rondje om het terrein te verkennen. En dat was erg groot! Sommige podia liggen daarom ook ver uit elkaar. Gelukkig zijn de wandelpaden leuk aangekleed met gigantische vlaggen en leuke kraampjes, zodat je je onderweg niet hoeft te vervelen. Het is erg leuk om te zien dat er ontzettend veel verschillende soorten mensen rondlopen. Dik, dun, blank, getint, hetero, homo, transgender, Nederlands, Engels, Duits, noem het maar op en het was er. En het mooiste van alles: iedereen is gelijk en maakte er samen een feest van!

We liepen langs verschillende podia met verschillende soorten muziekstijlen. Er waren twee grote podiums die er voor ons het meest uit sprongen. Allereerst de mainstage. We kwamen hier aan en konden genieten van de muziek van Lost Frequencies. De zon scheen heerlijk en we bestelden een lekker drankje. Het was goed uit te houden hier!

WhatsApp Image 2016-08-31 at 14.48.18

Het andere grote podium dat er voor ons uitsprong was de Q-Dance stage. Deze stage is voor alle hardstyle-liefhebbers onder ons. Ook zeker de moeite waard! Het leuke aan deze stage was dat het publiek op een aflopende berg stond. Op de top van de berg was de ideale plek om lekker in het zonnetje in het gras te chillen en alsnog te kunnen genieten van de muziek! Heel erg fijn aangezien je de hele dag veel aan het lopen bent.

WhatsApp Image 2016-08-31 at 14.56.37

Na ons verkenningsrondje stond ons een belangrijke taak te wachten. Wij werden namelijk naar de Press Area begeleid om niemand minder dan DJ Sam Feldt (!!) te interviewen. Je kent hem vast wel van het heerlijke nummer ‘Summer On You’, dat op dit moment op de 4e plek in de top 40 staat! Ben je benieuwd naar het interview? Houd Festivalblog dan in de gaten! Uiteraard moest dit speciale moment ook worden vastgelegd (let niet op onze blije hoofden)!

WhatsApp Image 2016-08-27 at 17.44.59

Genoeg tijd om bij te komen van dit interview was er niet. Er was namelijk veel te beleven backstage. Het leek wel alsof we in Madame Tussauds waren, maar dan echt! Alle grote DJ’s liepen hier rond. Ze waren lekker een drankje aan het drinken, interviews aan het geven of aan het chillen. Bizar om ze zo gewoon rond te zien lopen! We zagen onder andere Jay Hardway, Tony Junior en de hoofdact van de avond Afrojack! Tijd voor een selfie!

WhatsApp Image 2016-08-27 at 20.20.21

Na alle pret backstage gingen we doen waarvoor we gekomen waren, feesten! We keerden terug naar de Mainstage en zijn hier eigenlijk de hele avond gebleven. Na veel goede muziek, drankjes en dansjes sloot Afrojack de dag af op de mainstage! Er was een mooie vuurwerkshow en de dag zat er (helaas) al weer op. Maar, niet getreurd! Op zondag gingen we gewoon weer! Dit is wel iets wat ik meteen als tip mee kan geven mocht je overwegen om volgend jaar naar Mysteryland te gaan. Ga een heel weekend!

Mysteryland is zo groot en er valt zoveel te zien en te beleven, dat je dit niet in één dag allemaal kunt doen!

Op zondag waren we al vroeg in de middag gegaan zodat we het maximale uit de dag konden halen. Een verkenningsrondje hadden we al gedaan, dus we begonnen onze dag lekker liggend in het gras met een koud biertje. Het was vandaag helaas iets kouder dan zaterdag en het waaide flink, maar dat mocht de pret niet bederven!

WhatsApp Image 2016-08-31 at 14.48.16

Allereerst stond voor ons op de planning om naar De Jeugd Van Tegenwoordig te gaan kijken. Hun optreden was al vroeg in de middag op de Mainstage. Ondanks het tijdstip, kregen ze heel het publiek enthousiast mee met elk nummer. Echt super leuk om te zien! Na dit leuke optreden gingen we naar Q-Dance waar we anderhalf uur hebben genoten van goede hardstyle muziek. Dit podium was ook op deze dag weer top. De sfeer die er hangt was goed!

WhatsApp Image 2016-08-31 at 14.50.03

Om half 6 keerden we weer terug naar de Mainstage, want Robin Schulz draaide daar! Deze DJ stond al heel lang op ons lijstje om een keer live te zien, en nu was het eindelijk zo ver! Zijn set was echt fantastisch! Je kon merken dat er veel mensen speciaal voor hem naar het festival waren gekomen. Hij draaide al zijn hits zoals ‘Heatwave’ en ‘Sugar’. Na zijn optreden zagen we een aantal fans bij de backstage uitgang van de Mainstage op hem wachten. En geloof het of niet, mr. Schulz kwam speciaal even naar buiten om met zijn fans op de foto te gaan. Wat een geluk! Ook wij hebben een foto met hem kunnen bemachtigen. Onze dag was compleet!

WhatsApp Image 2016-08-28 at 18.56.39

Ondanks dat onze dag (en eigenlijk heel weekend) al compleet was, gingen we zeker nog niet naar huis! Er stond nog een fantastisch avondprogramma voor de deur met Martin Garrix en Diplo. Hier hebben we daarom ook intens van genoten! Dit waren de laatste uurtjes van het festival, ontzettend jammer! Martin Garrix draaide echt ontzettend goed. Diplo als afsluiter was het perfecte einde van het perfecte weekend.

De winnaar van het beste festival van 2016? Voor mij is het overduidelijk Mysteryland. Sowieso het leukste festival waar ik dit jaar (en misschien wel ooit) geweest ben! Dus mocht je altijd al getwijfeld hebben om er een keer heen te gaan, ik zeg DOEN DOEN DOEN! Mysteryland is wel een vrij prijzig festival. Dit weerhield mij er ook altijd van om te gaan, maar nu ik er geweest ben zie ik dat het de prijs helemaal waard is. Daarom zeg ik, Mysteryland see you next year!

Michelle
Met een bijna afgeronde opleiding als Communicatiewetenschapper is ze klaar om knallend de zomer in te gaan op verschillende festivals! Van hardstyle tot house, geen muziekstijl is voor haar te gek! Daarnaast staat ze bij haar vrienden bekend als iemand waar altijd iets mee te beleven valt. Daarom neemt ze je graag mee in haar avonturen op allerlei festivals.