FullSizeRender

Review: Summer Vibez 2016 @ Walibi Holland

Ik houd er wel van als er op festivals leuke attracties – bijvoorbeeld een zweefmolen – staan. In dit geval geen attracties op het festival, maar een festival in een attractiepark! Voor mij echt the best of both worlds. Samen met mede-festivalblogger Manon bezocht ik woensdag 27 juli Summer Vibez in jawel, Walibi Holland.

Met een aantal prachtige (warme) dagen achter ons hadden we allebei veel zin om – zoals ze zelf zeggen – “te relaxen to the max in een hangmat waar een lekker bandje zorgt voor de meest chillen sounds”. Helaas waren de weersvoorspellingen niet in ons voordeel waardoor de zomerse festivaloutfit in de kast kon blijven hangen. Ondanks deze teleurstelling gingen we vol goede moed én zin op pad.

Toen we de afslag naar het park namen schrokken we lichtelijk. Zo veel auto’s! Het beloofde een drukke dag te gaan worden. Maar hé, hoe meer zielen, hoe meer vreugd zeggen we dan maar.

“Wow! Het is nog best wel warm buiten”, puften we uit toen we van de ‘noodparkeerplaats’ een flink afstandje naar het park moesten lopen.

Het mocht dan wel niet zonnig zijn, maar het was benauwd genoeg om tóch in dat zomerse outfitje te kunnen lopen. Toch waren we allang blij dat het droog was en zagen het voor de rest van de dag (toen nog) positief in.

IMG_7521

Tijdens Summer Vibez in Walibi Holland kan je éxtra lang profiteren van een dag vol attracties en daarnaast lekker eten, goeie muziek en meer leuke extra’s. Op de Summer Vibez-dagen is het park namelijk tot 23:00 uur geopend!

Wij arriveerden al op tijd zodat we – voordat alle festiviteiten begonnen – nog even het park in konden om wat achtbanen mee te pikken. Maar we begonnen aan de hand van de Summer Vibez-parkgids een rondje langs de hotspots. Op het hoofdpodium zou de grote show plaatsvinden en rond de achtbaan Lost Gravity waren o.a. diverse foodkraampjes en een tweede ‘area’ ingericht. Daar was een tweede podium, kon je meedoen aan een stoomcursus graffiti spuiten, etuis maken van ducktape en mega jenga spelen. Leuk! En alles zag er ook nog eens knus en gezellig aangekleed uit. Nu maar hopen dat het weer beter werd en er straks wat mensen op af zouden komen.

Hup! Eerst het park nog even in dus. Helaas kwamen we een beetje bedrogen uit, want het was die dag écht enorm druk (serieus: zo druk heb ik het zelfs nog nooit meegemaakt)! Vooral bij de nieuwste achtbaan Lost Gravity stond een wachtrij van ongeveer 1,5 uur. Over de hele dag gezien hebben we vanaf 15:00 tot 22:00 uur in totaal ook maar drie attracties gehad. Jammer, maar het vooruitzicht van artiesten als Gio en Mr. Polska maakte het goed.

IMG_7471

Rond half zes hebben we een hapje gegeten, want om zes uur zou de eerste act op het hoofdpodium verschijnen. Toen we eenmaal klaar waren, zagen we dat het park langzaam leegliep. Gezinnen met kleine kinderen vertrokken weer richting huis. Wij zagen onze kans en trokken nog nét geen sprintje richting de Xpress. Tsjakka! De wachtrij was minimaal de helft korter dan dat hij in de middag was. Omdat deze wachtrij zich ook binnen bevindt – en het buiten dus rot weer was – was het besluit snel gemaakt. Ook hier zat het ons uiteindelijk niet mee. Op het moment dat we bijna aan het einde van de rij waren werd er omgeroepen dat er een technische storing was. Weer wat extra wachttijd dus.. Ach, we stonden toch lekker droog en warm daarbinnen!

Tussendoor brachten we nog een bezoekje aan de ‘Let’s get lost’-area waar we o.a. een graffiti workshop hebben gevolgd. Beelden daarvan check je in de video onderaan deze post 🙂

IMG_7520

Na nog een rondje door het park waren we om 21:00 uur precies op tijd voor Gio. En het was droog! We hoefden ons niet eens door een grote mensenmassa te wurmen om een mooi plekje vooraan te bemachtigen. Dat is eens mooi meegenomen. Wij gingen – net als de rest van het publiek – flink los op hits als “Ik denk aan jou” en “Omlaag”.

Zijn optreden werd opgevolgd door Artistic Raw, maar stiekem wachtten we op Mr. Polska! Het was inmiddels weer gaan regenen (en best hard ook!) en we twijfelden of we in de volle regen bij het podium moesten gaan staan. Maar die twijfel was maar kort; natuurlijk gingen we dansen op Mr. Polska! Gelukkig waren we niet alleen en stond het plein lekker vol voor deze energieke act. Mr. Polska wist het publiek goed op te zwepen wat ervoor zorgde dat we de regen snel vergaten.

Ik heb me in mijn leven nog nooit zó nat laten regenen! But it was all worth it. Iedereen had er schijt aan!

IMG_7493

Na zijn optreden vonden we het mooi geweest. We waren inmiddels zó natgeregend en het zou (volgens Buienradar) voorlopig ook niet meer droog worden. We moesten immers nog die hele weg terug naar de (nood)parkeerplaats lopen, dus het was de hoogste tijd om te gaan. Met moeie benen stapten we volledig natgeregend, maar vooral voldaan de auto in. Het was tof!

Mocht je zelf van plan zijn om naar Summer Vibez te gaan, dan raden wij je aan om er een héle volle dag van te gaan genieten. Zorg dat je al vroeg in het park bent, zodat je tot 16:00 uur de attracties kan doen en daarna vol gaat genieten van de muziek en de andere activiteiten! Een lange dag, maar zéker de moeite waard. Mocht het weer een beetje meezitten dan waan je je in zomerse sferen. Hopelijk heb je daarmee iets meer geluk dan ons..

Ik ben enthousiast over Summer Vibez @ Walibi Holland! Met pretparken maak je mij blij en dit in combinatie met live-muziek, leuke aankleding en lekker eten vind ik helemaal top. Voor het geld van een normaal ticket kan je een héle lange dag genieten van een attractiepark en festival in één. Graag doe ik het nog een keer over als het wél zomers weer is 🙂

Check hieronder een korte sfeerimpressie van onze dag in Walibi Holland!