Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Top 10 beste dance festivals in de Benelux! - Festivalblog
top 10 dance festivals

Top 10 beste dance festivals in de Benelux!


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

De crème de la crème van de dance festivals in de Benelux. En er zijn heel wat pareltjes van festivals in Nederland, België en Duitsland. Niet gek, want ons Nederlandse Mysteryland is het oudste dancefestival ter wereld! Onderstaande festivals verdienen volgens ons een plaats in de top. De 10 leukste, grootste, extreemste en meest bijzondere dance festivals die je niet mag missen! 

WiSH Outdoor

Toch wel een festival waar Nederland trots op mag zijn. Dit driedaagse dancefestival weet het ieder jaar weer te flikken. Groot succes, maar nog steeds met Brabantse gezelligheid. En het succes is wel gebleken, want het festival heeft ook edities over de grenzen van de Benelux. Behalve in Beek en Donk kan je ook genieten van WiSH Outdoor in Mexico en Italië. Het festival kent geen genade en gaat altijd onbeschaamd los met lichtshows en vuurwerk. Een echte beleving die zéker in dit rijtje thuis hoort. Lees ook onze review van WiSH Outdoor 2016!

Review: WiSH Outdoor 2016

The Flying Dutch

Dit piepjonge festival heeft zich tijdens de eerste editie dubbel en dwars bewezen. Een veel betere line-up dan die van The Flying Dutch bestaat voor danceliefhebbers bijna niet. De 10 beste (Nederlandse) DJ’s van de wereld vliegen door het land om in drie grote steden een performance te geven. Drie steden die verbonden zijn tot één festival. Ja, wij Hollanders hebben het goed voor elkaar. Wij zullen er niet gek van opkijken als dit festival over een paar jaar wereldse bekendheid heeft verworven. Lees ook onze review van The Flying Dutch 2016 (Amsterdam)!

Review: The Flying Dutch 2016

Dance Valley

Zoals de naam al uitschreeuwt: dit festival is hét festival der dancefestivals. Dit ééndaagse festival is intens. Een groot terrein met veel verschillende area’s en stages die verschillende stijlen van het dance-genre gerepresenteerd door populaire nationale en internationale acts. Ook dit festival heeft al internationale edities op haar naam staan in bijvoorbeeld Miami, Ibiza, Malta en Israël. Met een gemiddelde van 60.000 bezoekers per jaar is het voor Nederlandse begrippen ook wel een grote jongen. Zeker de moeite waard als jij je een dag wil onderdompelen in de wereld van de dance.

Tomorrowland (BE)

Dit Belgische pareltje is wereldwijd een van de bekendste dancefestivals. De verschillende nationaliteiten die je op dit festival tegen komt zijn lang niet op één hand te tellen. De afgelopen jaren tikte het festival gemiddeld 180.000 bezoekers aan. Geen probleem voor Tomorrowland, want op het terrein hangt – ondanks de enorme mensenmassa – een groots gevoel van saamhorigheid. Niet gek ook, want alle grote namen uit de dancewereld hebben hier al eens op het podium gestaan. Eigenlijk kan je het bijna geen podium meer noemen, want de stages zien er altijd adembenemend uit. Het is zeker de moeite waard om er eens een weekend voor vrij te maken. Voor ons Dutchies ligt het festival nog redelijk om de hoek. Zonde om daar als danceliefhebber geen gebruik van te maken!

Awakenings

Dit hippe festival is een van de bekendste electronic music festivals in Europa. Benoemenswaardig door de focus op techno en de strakke vormgeving van het festivalterrein. Je waant je volledig in een moderne wereld waar je de hele dag hard gaat op de beste beats. De gemiddeld 70.000 bezoekers per jaar maken het tweedaagse festival een van de grootste outdoor technofestivals van de wereld. Acht stages met een line-up die de techno scene representeert. Een echte knaller in festivalland!

Mysteryland

Begonnen als een housefeest en uitgegroeid tot een grootschalig festival met veel verschillende muziekstijlen gelinkt aan het dance-genre. Denk hierbij niet te klein. Voor iedereen is er wat wils: techno, house, trance, dance, hardstyle, urban, electro… Met de slogan Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a Mystery! weet de organisatie een aantal jaren (sinds 1993!) succesvolle feestjes te organiseren. Sinds 2015 gaat Mysteryland door het leven als weekendfestival. Extra lang genieten dus! En met succes, want in dat eerste jaar waren alle weekendkaarten met camping binnen 1,5 uur na de start van de kaartverkoop uitverkocht. Je waant je in een andere wereld door de mysterieuze aankleding en de bijzondere sfeer op het festivalterrein.

7th Sunday

Het lijkt wel of ze in Brabant heel goed weten hoe je een dancefestival organiseert. Ook 7th Sunday Festival is een Brabo! Het festival draait niet alleen om de muziek, maar ook vooral om de magische vibe die het met zich meebrengt. Veel aandacht voor details. Een dag die tot in de puntjes wordt geregisseerd om de bezoekers een ultieme ervaring te brengen. De programmering varieert van de beste dance tot populairste popacts. Maar liefst twaalf podia gevuld met nationale en internationale DJ’s, maar ook met live acts waar het publiek op uit z’n dak gaat. In 2013 won het festival een award voor het beste Nederlandse festival. Lees ook eens ons ‘werk’verslag over 7th Sunday!

Werken op festivals: 7th Sunday

Melt Festival (DU)

Een festival met een jarenlange geschiedenis. De eerste editie van 1997 begon puur als een festival voor rave- en techoliefhebbers. Tegenwoordig is het festival grootser en uitgebreider en kan het door als het festival met de beste line-up van Duitsland. Top DJ’s uit de technowereld, maar als tegenhangers zijn er ook bands en andere live acts op het festival te vinden. De organisatie beschrijft het festival zelf als ‘three days of pure musical euphoria’. Een festival dat in Duitsland al grote roem heeft en deze volgens ons ook in de rest van de Benelux verdient! Het festival dat grenzen vervaagd en de ‘Stad van Ijzer’ Gräfenhainichen uit zijn voegen laat barsten tijdens het festivalweekend.

Extrema Outdoor

Niet alleen de editie in Nederland past in deze top 10, ook XO België willen we niet overslaan. Extrema Outdoor wordt sinds jaar en dag in Nederland georganiseerd op recreatiepark Aquabest bij Eindhoven. Een legendarisch festivalterrein waar Extrema niet meer weg te denken is. Bij XO geniet je van een breed aanbod aan artiesten uit zowel upperground als underground elektronische muziek, maar is er ook veel ruimte voor theater, creativiteit en performance. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer plaats gemaakt voor live acts, waardoor het festival voor een nog groter publiek aantrekkelijk wordt. Een fantastische belevenis waar je kan ontspannen aan de dagelijkse sleur. Lees ook onze review van Extrema Outdoor 2016!

Review: Extrema Outdoor 2016

Solar Weekend

Dit festival is tevens een kindje van de organisatoren van Extrema Outdoor. Zij weten wel hoe je een goed festival organiseert, vandaar dat ze tweemaal genoteerd staan in deze lijst. Toch zijn beide festivals totaal verschillend van elkaar. Solar kent tijdens een ‘vakantie’weekend een cross-over programmering tussen pop en dance. Naast muziek is creativiteit een groot uitgangspunt op het festival. Door jaarlijks een origineel thema aan het festival te linken, wordt je creativiteit geprikkeld. Voor de creatieve danceliefhebbers is dit festival één groot speelterrein waar je een weekend lang goed aan je trekken komt!

Top 10 festivals

Bekijk ook eens onze top 10 festivals die je in 2016 zou moeten bezoeken! Of check welke festivals in jouw provincie echt de moeite waard zijn:
Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel
Utrecht
Flevoland
Gelderland
Zeeland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Zuid-Holland 
– Limburg

Wat is jouw favoriete dance festival in de Benelux? Laat het ons weten in de comments, of op Facebook of Twitter

3 comments

  1. Leuk geschreven! Dit jaar sowieso naar Decibel en Emporium. Emporium voor het leuke thema en Decibel omdat ik een groot hardstyle liefhebber ben. Heb er zin in!

  2. Zeker leuke festivals hoor maar ik mis een paar grote namen zoals HOH (andere helft van 7th sunday), dominator, decibel, defqon etc.. het woordje hardcore word geeneens genoemd in de geschiedenis van mysteryland haha, grappig 😉

Comments are closed.


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php:23 Stack trace: #0 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): cozmo_scroll_reveal('') #1 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #2 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array) #3 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(2630): do_action('wp_footer') #4 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/footer.php(74): wp_footer() #5 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/home/uaitsoel/...') #6 /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/home/uaitsoel/...', true) #7 /home/uaitsoel/domains in /home/uaitsoel/domains/festivalblog.nl/public_html/wp-content/themes/cozmo/inc/functions/scroll-reveal.php on line 23