Top 10 leukste festivals in Groningen

Wat zijn de leukste festivals in Groningen? Waar in Groningen moet je echt bij zijn geweest? Lees hier onze Top 10 leukste festivals van Groningen!

Secret Forest festival
Op zaterdag 5 juli gaat het dansfeest Secret Forest helemaal los in Stadskanaal. Dit festival is er één waar je zeker bij moet zijn geweest. Zowel hele bekende namen als ook nieuwkomers zijn op het feest in het hoge noorden te vinden. Def Rymz en DJ Jean zijn bijvoorbeeld bij het grote publiek wel al bekend. Liefhebbers weten dat artiesten als Chuckie en Alvaro garant staan voor een fantastische dag.

Hardstyle in the Park
In het Stadspark van Groningen is op zaterdag 30 augustus 2014 te genieten van Hardstyle in the Park. De maand afsluiten met uit je dak gaan op acts als Adaro en Chrnoic Error.

Dance in the Park
Een week na Hardstyle in de the Park is op zaterdag 5 september 2014 in het Stadspark van Groningen te genieten van Dance in the Park. Bijkomen van je vakantie kan niet op een betere manier dan op dit festival. Dit gaat gegarandeerd net zo’n succes worden als vorig jaar!

Indicolor Festival
In Oosterse sferen raken op het Indicolor Festival. Op zaterdag 2 augustus 2014 kan dat in het Stadspark op de Zonneweide in Groningen. Genieten van dancebeats terwijl het hartje zomer is in Nederland.

Nazomeren festival
Na alle festivaldrukte van deze zomer kan je nazomeren op het Nazomeren festival, dat op zaterdag 13 september 2014 op het festivalterrein De Roodehaan in Groningen

Noorderzon
Elf dagen lang, vanaf donderdag 21 augustus tot en met zondag 31 augustus, staat het Noorderplantsoen in Groningen in het teken van muziek, theater, dans, circus en andere hedendaagse podiumkunsten. Een echt genre muziek is niet te plakken op het festival. Liefhebbers van allerlei soorten muziek komen aan hun trekken op dit festival. Een aanrader dus!

Paradigm festival
Het dancefestival Paradigm festival wordt dit jaar op zaterdag 9 augustus op het Euvelgunne terrein in Groningen gevierd. Een fantastische line up met onder andere Giorgio Gigli, Subjected en Speedy J.

Keltisch Midzomer festival
Drie dagen je onderdompelen in Keltische sferen kan tijdens het Keltisch midzomer festival vanaf vrijdag 4 juli tot en met zondag 6 juli 2014 in Bad Nieuweschans.

Schanspop
Nagenieten van het festivalseizoen kan van woensdag 1 oktober tot en met zaterdag 4 oktober 2014 tijdens Schanspop. Nederlandser kan bijna niet met artiesten zoals Ali B, Normaal, Hollands Verdriet en Jannes.

Festival Hongerige Wolf
Even iets anders dan al die dancebeats is het Hongerige Wolf festival. Vanaf vrijdag 25 juli tot en met zondag 27 juli in het dorpje dat ook echt Hongerige Wolf heet. Het festival zet vooral de creativiteit op de voorgrond. Door middel van allerlei workshops kunnen volwassenen, maar ook kinderen, hun eigen ideeën de vrij loop laten. Theater, knutselen, timmeren zijn hier voorbeelden van. Daarnaast is het genieten van een kampvuur en zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld yoga en wandelen.