Top 10 leukste festivals in Zeeland

Wat zijn de leukste festivals in Zeeland? Waar kun je in Zeeland lekker feesten? Bekijk onze Top 10 Leukste festivals van Zeeland en ontdek waar je dit jaar heen moet!

Concert at Sea in Brouwersdam, 27 en 28 juni 2014
Voor slechts € 65,= geniet je het hele weekend van zowel theatervoorstellingen, dj-acts en internationale grootheden zoals Bastille, Passenger, maar vooral van Nederlands talent. Wat dacht je van Di-rect, Niels Geusebroek, De Dijk en Navarone? Twee podia worden continue afgewisseld met te gekke optredens en er is voor elk wat wils. Hier misstaat de opblaasbare saxofoon geheel niet!

Vestrock in Hulst (7 t/m 9 juni 2014)
Ondanks de kleinschaligheid trekt dit festival grote artiesten aan, zoals Limp Bizkit, Blaudzun, De Staat, Di-rect en Peter Pan Speedrock. Eén festivaldag is speciaal gewijd aan kinderen, waarvoor het unieke Vestrock-junior-ticket wordt uitgereikt. Genieten van het uiteenlopende aanbod tijdens het festival kan voordelig worden gecombineerd met verblijf op de camping. Tijdens het junior Vestrock festival waren er optredens van Ali B, Hans Klok en Bob de Bouwer.

Zeeland Nazomerfestival in Middelburg, 26 augustus t/m 6 september 2014
Na alle festiviteiten die de hele zomer in Zeeland plaatsvinden, volgt het Nazomerfestival. Hier staan desondanks nog grote namen zoals BLØF, Michael Prins, The Kik, Blaudzun en Kensington. Bovendien vindt er naast muziekoptredens poëzie plaats en worden er verschillende theatervoorstellingen opgevoerd. Bezoekers beleefden het festival in de voorgaande jaren als adembenemend.

Bevrijdingsfestival in Vlissingen (5 mei 2014)
Eén van de terugkerende festivals in Zeeland is het bevrijdingsfestival dat elk jaar plaatsvindt in Vlissingen. Net als in de andere 11 hoofdsteden van Nederland worden hier grootse artieste gezien maar vooral gehoord. Ook in Zeeland is het bevrijdingsfestival gratis. Dacht je dat je hier aan kon komen zonder blitse luchtgitaar? https://festivalblog.nl/festival-winkel/luchtgitaar-flames-of-rock/

International Jazzfestival in Middelburg (7 t/m 9 juni 2014)
Tijdens het jaarlijks Jazzfestival in Middelburg vinden er optredens van zowel regionale, nationale als internationale artiesten plaats. Voornamelijk vinden de optredens plaats op het Abdijplein in Middelburg, maar ook wordt er ruimte gecreëerd in de kerk, het museum en rondom het Abdijplein. Inmiddels is dit alweer de 8e editie. Bij dit festival past wel degelijk een luxere zonnebril, dus laat de zon maar komen:

Anywave in Zierikzee, woensdag 11, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2014
Waar het festival op woensdag de 11e zich meer richt op theatervoorstellingen voor kinderen, gaat in het daarop volgend weekend het dak eraf. Regionale en nationale artiesten betreden de podia, dit jaar zijn dat onder andere Claw Boys Claw, Bazzookas en Spoil Engine. Je zal je hier in elk geval niet vervelen, want hier klinkt beslist geen saaie muziek!

Schlagers & Smartlappen festival in Goes, 14 juni 2014
Wanneer je houdt van meezingen, schlagers en zwieren, dan mag je het Schlagers & Smartlappen festival in Goes niet missen! Voor muziek, drank en eten wordt gezorgd. Zorg jij voor nog meer gezelligheid? Wat dacht je van een partyplaksnor ? Je kunt je tijdelijk vermommen tot één van je snordragende favorieten. Humor is beslist aanwezig, want daar staat onder andere de smartlappen voor; voldoende stof om even helemaal weg te zijn van de dagelijkse rompslomp.

Sluisrock festival in Hansweert, 14 juni 2014
Op 14 juni is er meer te doen. Zo vindt er in Hansweert het Sluisrock festival plaats, waar je echt moet zijn wanneer je van heavy metal houdt. Dit jaar wordt het Sluisrock festival voor de tweede keer gehouden en treedt de band Steeler op, die een uitgebreide tribute brengt aan de vroegere rockband Led Zeppelin. De bluesrock-band L&L wordt in de programma’s aangekondigd als pauzeband, maar is dit beslist niet! De luchtgitaar Kiss zou hier geheel niet misstaan: https://festivalblog.nl/festival-winkel/luchtgitaar-kiss/

Visserijdagen in Breskens, 8 t/m 10 augustus 2014
Eén van de bekendste festiviteiten in Zeeland zijn wel de visserijdagen. Op andere data vinden deze al elders plaats, maar de meest bekende is toch het festival in Breskens. Hier treden grootheden op, zoals Peter Beense, Wolter Kroes en Wesley Klein. Onder het genot van overheerlijke vislekkernijen kan men mee zwieren op de muziek van deze Nederlandstalige entertainers.

Foodstock music festival in Oosterland, 14 juni en in Breskens, 12 juli 2014
Op dit festival vindt men nog eens variatie in muziekoptredens. Muziekstijlen als poprock, metal en blues worden tijdens dit Foodstock music festival ten gehore gebracht. Tickets kosten slechts € 13,50 en ook voor de drankjes kom je niet bedrogen uit. Het festival biedt tegelijkertijd een podium aan onbekend, regionaal talent, een plek voor vrijwilligers om werkervaring op te doen en ruimte voor donaties aan de plaatselijke Voedselbank.