dance valley mainstage

Dance Valley 2017

Dance Valley: een van de toonaangevende eendaagse dancefestivals van Nederland! Al 21 jaar lang is augustus de maand in het teken van het Dance Valley festival en trekken zo’n 60.000 festivalgangers richting Spaarnwoude. Dit oudste dancefestival van Nederland behoort zelfs tot de top Dance festivals van Europa.

Het festival, dat haar naam dankt aan de grote kuil (of vallei) waar het hoofdpodium in gevestigd is, profileert zich als een laagdrempelig festival. Dit omdat er jaarlijks een grote variatie aan dance gerelateerde muziekstijlen ter gehore wordt gebracht. DJ’s uit binnen- en buitenland vullen de stages wat het festival onder het grote publiek bekend maakt. Ook speelt het festival in op herkenning door de jaarlijks terugkomende rotswand en de bloemenregen die uit de helikopter over het terrein gestrooid wordt.

Historie

Voor Dance Valley is het in 1995 allemaal begonnen. Op het (nu nog steeds oude, vertrouwde) recreatiegebied in Spaarnwoude. En met succes, want de allereerste editie van het festival trok al 8.000 bezoekers. Ook in dit jaar stond headliner DJ Carl Cox, die sindsdien niet meer weg te denken is van de line-up.

Het tweede jaar werd wat grootser aangepakt waarbij er, behalve Nederlandse en Engelse artiesten kwamen, ook Duitse, Zweedse en Belgische acts het podium vullen. De bezoekersaantallen liepen met de jaren op, want in 1999 tikte het festival de 40.000 bezoekers aan. De aantallen bleven stijgen en in 2000 waren het er al ruim 60.000, waarna in 2001 de aantallen stegen tot 90.000. Dit is ook het hoogtepunt geweest, want het festival bleek niet goed voorbereid op dit grote aantal festivalgangers waardoor er urenlange wachtrijen ontstonden. Dit was eens en nooit meer, dus het maximum aantal bezoekers werd snel teruggeschroefd.

In 2005 ging het festival een stapje verder door het om te dopen tot een tweedaags evenement en ook in 2006 was dit het geval. Bezoekers konden met een non-stop dance area 24/7 dansen. Blijkbaar toch niet zo’n groot succes, want in 2007 werd Dance Valley weer een eendaags festival. Dit keer wel voor het eerst met een thema, dat luidde ‘Cirque de la dance’.

Het 15-jarig bestaan in 2009 vierden ze groots met ruim 20 podia en 200 DJ’s. Dit was dan ook één van de grootste edities met ruim 55.000 bezoekers. In 2011 was het zelfs mogelijk om op het festival elkaar een ja-woord te geven. Een trouwambtenaar van de gemeente Velsen was erbij om feestgangers te trouwen.

Nog steeds is Dance Valley een van de grootste dancefestivals in Nederland met een rijke geschiedenis.

Genres

Zoals de naam van het festival al wel doet vermoeden, is het hoofdgenre van het festival toch echt wel dance (en al zijn aftakkingen). Genres die je zal treffen op Dance Valley zijn o.a.:

  • Dance
  • Techno
  • House
  • Hardstyle
  • Hardcore
  • Freestyle

Dance Valley 2017

Ook dit jaar vindt het festival uiteraard weer plaats op Velsen Valley in Spaarnwoude. Op zaterdag 12 augustus is het daar weer tijd om te dansen.

Line-up 2017

Met 10 stages op het terrein is er dus genoeg ruimte om een flinke lijst aan acts kwijt te kunnen. Elk genre wordt wel vertegenwoordigd op het terrein, dat voor het festival omgebouwd wordt tot een compleet, klein dorp.

Helaas is er voor dit jaar nog geen line-up bekend, wij voegen deze toe zodra dit bekend gemaakt word!

Wil je de line-up van vorig jaar zien? deze is te bekijken op onze Dance Valley 2016 pagina.

Aftermovie 2016

Tickets

De ticketverkoop voor Dance Valley 2017 is nog niet gestart.