Mumbai Color Festival 2017

Mumbai Color Festival 2017

Het Mumbai Color Festival is een festival dat gehouden wordt op Bevrijdingsdag. Je vindt het in Utrecht (Fort Vechten). Het festival is gebaseerd op het traditionele Hindoestaanse Holi-festival en er zijn verschillende elektronische muziekstijlen te horen zoals house en techno. Uitgangspunt van het festival is dat mensen van ieder ras, geslacht of seksualiteit gelijk zijn. Het festival is naar Hindoestaans gebruik een zeer kleurrijke ervaring door de bekende gekleurde poeder die in het rond en op elkaar gegooid wordt en viert individualiteit en creativiteit.

Historie

Het Mumbai Color Festival is nog een relatief jonge: het is pas in 2013 begonnen. Het werd toen nog in augustus gehouden en het was voor de eerste editie nog een tweedaags festival. Het is vanaf 2015 echter verplaatst naar Bevrijdingsdag en zal in 2017 dan ook weer op 5 mei gehouden worden. Het hoofdthema is dan ook de vrijheid die gevierd moet worden.

Het idee komt van het traditionele Hindoestaanse feest Holi-Phagwa. Dit feest wordt ieder jaar rond maart gevierd en viert de lente, de overwinning van het goede over het kwaad en het nieuwe jaar. Bij dit Holi-feest wordt er onder andere veel gedanst, gezongen en gegeten en daarbij wordt met gekleurd poeder gegooid, wat Goellaal genoemd wordt. Ook wordt er gekleurd water (Abier) in het rond gesprenkeld.

Genres

Op het Mumbai Color Festival wordt vooral elektronische muziek gedraaid. Zo kun je er house, techno en elektro horen. Enkele voorbeelden van acts uit het verleden: Gregor Salto en Kriss Kross Amsterdam.

Mumbai Color Festival 2016 (Onofficiële) Aftermovie

Er was helaas geen officiële aftermovie, maar bij deze alsnog een filmpje, om zo toch nog een impressie te kunnen geven!

Mumbar Color Festival 2017

In 2017 wordt het festival wederom op 5 mei gehouden (Bevrijdingsdag). Er is nog niet veel bekend over de volgende editie, dus de tijden kunnen we je nog niet vertellen.

Line-Up

Op dit moment is de line-up voor het festival nog niet bekendgemaakt. Hou daarom deze pagina in de gaten of kijk op de website van het Mumbai Color Festival.

Tickets

De verkoop van tickets voor de 2017-editie van het Mumbai Color Festival start op 2 februari om 12:00 uur. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar beginnen meestal rond de €25. Hou daarom deze pagina of de website van het Mumbai Color Festival in de gaten.