Mysteryland mainstage

Mysteryland 2017

Mysteryland: het festival waar wij Nederlanders trots op mogen zijn. Het is daarnaast ook nog eens het langstlopende elektronische musicfestival van de wereld. Behalve op muziek focust het festival zich ook op kunst, cultuur, talenten en duurzaamheid.

Vooral dat laatste met groot succes. Het festival mag zich één van de meest duurzame festivals ter wereld noemen. Hiermee hebben ze meerdere prijzen en certificaten mee binnen gesleept, zoals ‘Industry Green Certification’ in 2012, 2013 en 2014. Ook ‘A Greener Festival Award (2014)’ en een ‘EE Music Award (2015)’ staan op naam van Mysteryland. Sinds dit jaar slaan ze de handen ineen met milieu-organisatie Greenpeace om zoals ze zelf zeggen ‘ze de festivalbezoekers op positieve wijze bewust willen maken van de manier waarop ze met energie, voedsel, materiaal en de omgeving omgaan’.

Historie

1993, het jaar waarin het Mysteryland-verhaal begon. Het festival is inmiddels toonaangevend in de festival scene en heeft zich zelfs over de grenzen verplaatst. Internationale edities vonden plaats aan de voet van het Andesgebergte in Chili (sinds 2011) en in Bethel Woods New York, Amerika (sinds 2014).

Door te luisteren naar de eigen fans is het festival in 2015 groter gegaan. Vanaf 2015 is het mogelijk om het hele weekend lang te feesten in Haarlemmermeer. De beleving is helemaal compleet nu er ook een camping naast het festivalterrein te vinden is. De ultieme festivalbeleving van Mysteryland wordt hierdoor nóg intenser.

Genres

Al sinds jaar en dag stimuleren we onze bezoekers om op avontuur te gaan en elektronische muziek, kunst, cultuur en talent te ontdekken. Genres die Mysteryland kenmerken zijn onder andere:

  • Techno
  • House
  • Trance
  • Dance
  • Hardstyle
  • Urban
  • Hiphop
  • Electro

Mysteryland 2017

Ook dit jaar vindt het festival uiteraard weer plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Op 26 en 27 augustus barst het feest los.

Respect voor Moeder Natuur
Mysteryland is op veel verschillende vlakken al jaren bewust bezig met het milieu. Ze willen er alles aan doen om onze mooie aarde te behouden. Hierbij laten ze de festivalgangers stilstaan bij de vervuilende productie van vlees en vis. Op het festival is alleen vlees te vinden van een dier met een humaan bestaan en zonder preventieve antibiotica en groeihormonen en vis die op een duurzame manier is gevangen. Ze gaan nog verder in de Healing Garden. Op dit magische eiland is vanaf dit jaar alles volledig veganistisch.

Mysteryland 2016 aftermovie

Line-up

Helaas is er voor dit jaar nog geen line-up bekend, wij voegen deze toe zodra dit bekend gemaakt word!

Wil je de line-up van vorig jaar zien? deze is te bekijken op onze Mysteryland 2016 pagina.

Tickets

De ticketverkoop voor Mysteryland 2017 is nog niet gestart. De verkoop zal beginnen op dinsdag 28 februari.