Smeerboel festival

Smeerboel festival 2017

De datum is vrijgegeven! En alhoewel het nog even duurt, verheugen al veel mensen zich op dit jaarlijks evenement. Smeerboel festival 2017 zal op 9 september plaatsvinden in Papendorp Utrecht. Smeerboel staat bekend als “de” speeltuin voor volwassenen met elk jaar weer een verrassende line-up. Maar wat is het geheim van dit festival, waardoor het elk jaar weer uitverkocht is?

Historie

Het smeerboel festival is begonnen in 2012 en is dus nog een relatief jong festival, maar door de jaren heen heeft het al een goede naam opgebouwd. Alhoewel het de eerste jaren geen specifieke muziekstijl droeg en het een mengelmoes was, worden de tenten nu vaak bekleed met house- en techno muziek. Hiernaast draait het festival eigenlijk om het hebben van zoveel mogelijk plezier. Hier bieden zij dan ook op ludieke wijzen ruimte voor. Zo kon je in voorgaande jaren boksen met een pinãta of letterlijk je vriend(in) versieren met verf.

Genres

Zoals al eerder omschreven wordt smeerboel niet zo zeer gekenmerkt door de muziek. Om toch naast alle bijzondere activiteiten lekker te kunnen dansen, zijn de tenten gevuld met: techno, elektro en housemuziek. Al kan je de muziek als “niet te ingewikkeld” omschrijven, worden ze allemaal gekenmerkt door een lekkere beat, waar je helemaal op los kan gaan.

Smeerboel festival 2016 aftermovie

Smeerboel festival 2017

In 2017 zal smeerboel zoals vanouds plaatsvinden op de grasweiden van Papendorp. Op 9 september is iedereen weer welkom om los te gaan in de grote speeltuin voor volwassenen. Ook wij zijn erg benieuwd naar wat dit festival dit jaar zal gaan bieden. Doe een dansje, verf je liefje, laat jouw zangtalent horen tijdens de karaoke of geniet gewoon van de muziek en de mensen om je heen.

Line-Up

Over de line-up is helaas nog niks bekend. Al maken wij ons daar niet te druk om, omdat dit feest meer is dan alleen muziek. Natuurlijk houden wij jullie wel op de hoogte zodra er een line-up bekend wordt gemaakt.

Tickets

Wanneer de ticket verkoop start is ook bij ons nog niet bekend. Hou de website dus goed in de gaten of werp af en toe een blik op Festivalblog, want zodra wij het weten, weten jullie het ook! 🙂

Ben jij ook helemaal warmgelopen voor smeerboel festival 2017? Wij in ieder geval wel. Spreekt het je toch niet zo aan? Werp dan een blik in onze agenda voor meer dan 100 andere festivals die plaatsvinden in 2017.

Neem vooral contact met ons op als je een festival mist, dan zetten wij hem er zo snel mogelijk in! Volg ons ook op Facebook, voor actuele informatie, weekend highlight’s en leuke win-acties.