solar weekend

Solar Weekend 2017

Solar Weekend Festival: waan je een weekend op vakantie tijdens dit festival boordevol creativiteit, kleur en liefde! Een vierdaags muziekfestival met een cross-over programmering tussen pop en dance. Muziek is het uitgangspunt, maar eigenlijk nog belangrijker op het festival is de creativiteit in de bouwwerken, spelletjes, theater en het legendarische waterpistolengevecht.

Historie

Het festival kent haar oorsprong in 2005, toen Extrema (ja, van Extrema Outdoor) het voor ’t eerst organiseerde! Dit maakt het nog een relatief jong festival dat met de jaren toch wel meer populariteit wint. Tegenwoordig wordt het eigenlijk meer gezien als een speelplaats voor volwassenen vol creativiteit. Sinds de oprichting trekt het festival elk jaar steeds weer meer bezoekers. En ondanks het verhoogde aantal feestgangers is het altijd een heel relaxed festival gebleven.

Genres
Het progamma van Solar Weekend Festival is op z’n zachtst gezegd divers. Van DJ’s en rappers tot verschillende bands. Bijna ieder genre is wel vertegenwoordigd in Roermond.

  • Techno
  • House
  • Elektro
  • Hiphop
  • Dance
  • R&B

Solar Weekend Festival 2017

Dit jaar vindt (de dertiende editie van) het festival plaats aan de Maasplassen bij recreatiegebied De Weerd in Roermond van 3 t/m 6 augustus.

Thema: Game On!

Ieder jaar hanteert Solar een nieuw festivalthema met creativiteit hoog in het vaandel. Het thema van dit jaar daagt je uit, zet aan tot spel en geeft energie! Dit jaar draait alles om maffe, kleine spelletjes en wedstrijdjes.

Daarbij is er een spel bedacht door de organisatie, waarbij je 18 opdrachten moet voldoen, vooraf aan het festival. Dus dat is gegarandeerde voorpret! Meer informatie over het spel en de opdrachten zijn op de website te vinden.

Line-up

Met 10 stages op het terrein is er dus genoeg ruimte om een flinke lijst aan acts kwijt te kunnen. Elk genre wordt wel vertegenwoordigd op het terrein, dat voor het festival omgebouwd wordt tot een compleet, klein dorp.

Helaas is er voor dit jaar nog geen line-up bekend, wij voegen deze toe zodra dit bekend gemaakt word!

Wil je de line-up van vorig jaar zien? deze is te bekijken op onze Solar weekend 2016  pagina.

Solar weekend 2016 (onofficiële) Aftermovie

Tickets

Bij Solar Weekend is het niet maar twee festivaldagen feest. Nee, ook de camping is op zichzelf een feestje! Als je een weekend ticket scoort krijg je namelijk een plekje voor jouw tent, maar ook toegang tot de Solar preparty op vrijdag én de camping party op zaterdag.

Dagticket €49,-

Weekend ticket €79,-

3 Day Holiday Ticket €115,-

4 Day Holiday Ticket (uitverkocht) €135,-

Voor het volledige ticketoverzicht ga je naar de website van Solar Weekend Festival.