(Strand) Festival ZAND 2017

Strandfestival ZAND: een zomerse stranddag met vrienden onder het genot van een goede dosis aan muziek van Nederlandse bodem. Op dit strandfestival geniet je van the best of both worlds. Genoeg ruimte om een frisse duik te nemen of om neer te strijken op een hangplek. Om dan aan het einde van een warme, zomerse dag te genieten van een prachtige zonsondergang.

Historie

Voor Nederlandse begrippen is ZAND nog een relatief jong festival. Sinds 2008 wordt dit popfestival op het strand van Almere georganiseerd. Het festival staat in het teken van een mooie stranddag. Helaas is het niet elk jaar gelukt om op de datum van het festival mooi weer te bestellen.

Een ‘vaste gast’ van het festival is Guus Meeuwis, die al te gast was bij de allereerste editie van het festival. Na dit jaar volgden er twee van afwezigheid, maar sinds 2011 is Guus niet meer weg te denken van het festival en weet hij er elk jaar weer een groot feest van te maken. Dit jaar betreedt hij voor de zevende keer het podium in Almere.

In 2016 bestond de line-up onder andere Lil’ Kleine en Ronnie Flex, Douwe Bob, Nielson, Typhoon, Guus Meeuwis, Bløf en, voor het eerst op ZAND, Marco Borsato.

Jeroen van Koningsbrugge en Lieke van Lexmond zijn het vaste presentatieduo van het festival. Ook dit jaar zal Jeroen, ondanks zijn ‘sabbatical’, weer aanwezig zijn om het publiek op te zwepen.

Genres

Strandfestival ZAND staat bekend om haar line-up met topacts van Nederlandse bodem in allerlei genres, maar voornamelijk het genre pop is goed vertegenwoordigd op het festival. Naast pop is ook het dance-genre goed vertegenwoordigd op het festival bij ZAND Danst.

Zand Festival 2017

Dit jaar vindt festival ZAND voor de negende keer plaats op zaterdag 19 augustus op het strand van Almere.

Line-up 2017

Één grote stage op het midden van het strand zorgt voor een grote samenhang bij het publiek. Niets geen 10 stages, maar een groot middelpunt waar de acts allemaal perfect tot hun recht komen.

De complete line-up is nog niet bekend, wel zijn er al enkele namen bevestigd ondertussen.

De volgende acts betreden het podium van het Almeerder strand:

  • Nick & Simon
  • Chef’Special
  • Kensington
  • Miss Montreal

Wil je de line-up van vorig jaar zien? deze is te bekijken op onze (Strand) Festival ZAND 2016 pagina.

2016 aftermovie

Tickets

Voor festival ZAND betaal je je niet helemaal scheel, zoals je voor sommige andere grote festivals wel doet. Dit zorgt er wel voor dat de tickets enorm snel gaan en het festival al ruim voor aanvang uitverkocht is.

Reguliere dagkaart €34,50

Vroege vogel dagkaart €29,50

Reguliere voorste vak kaart €44,50

Vroege vogel voorste vak kaart €42,50

Voor het volledige ticketoverzicht ga je naar de website van Strandfestival Zand.