tomorrowland mainstage

Tomorrowland 2017

Tomorrowland is een Belgisch festival en begon elf jaar geleden, in augustus 2005 vond de eerste editie plaats in Boom. Het festival heeft een sprookjesthema en richt zich vooral op elektronische muziek. Op de eerste editie kwamen zo’n 10.000 mensen af op de goede line-up, waaronder Armin van Buuren. Al sinds de eerste editie in 2005 is het festival een hit en daarna is het alleen maar gegroeid.

Historie

Na een succesvolle eerste editie, werden er in 2006 maar liefst 8 podia neergezet en daarnaast nog eens 3.000 slaapplaatsen. Het festival was groter en er kwamen ook meer mensen op af. En vanaf de derde editie begon het festival ook bekendheid te verkrijgen in het buitenland. Er waren bijvoorbeeld veel Nederlanders, Fransen, Duitsers en Engelsen die naar België afreisden om deze magische ervaring te beleven. In 2007 trok Tomorrowland meer dan 20.000 bezoekers en er werd een tweede dag aan het festival geplakt.

Toen kwam 2008, het jaar van de grote doorbraak: maar liefst 50.000 (!) festivalgangers kwamen naar Boom voor een heerlijk weekend. Het jaar daarop was het eerste jaar dat alles tickets uitverkocht waren en in 2010 waren er zelfs 25.000 mensen die op het festivalterrein overnachtten. De populariteit van het festival bleef groeien en in 2011 werd er nog een dag aan Tomorrowland toegevoegd en de 180.000 kaartjes waren binnen een dag al uitverkocht.

Tomorrowland heeft in 2012 in Miami de International Dance Music Award voor Best Music Event gewonnen en zette daarmee ook internationaal zijn stempel op de festivalwereld. Inmiddels zijn er ook edities in Brazilië en de VS en heeft het festival zijn eigen YouTube kanaal. De bezoekers komen van over de hele wereld naar Boom via de officiële Tomorrowland Travel packages. Ook zijn er live verbindingen met andere landen uit verschillende delen van de wereld.

Genres

Op Tomorrowland kun je vooral elektronische muziek vinden, in de breedste zin van het woord. Er zijn allerlei acts met allerlei verschillende soorten elektronische muziek. Het festival staat dus garant voor een goede danservaring.

Tomorrowland 2016 aftermovie

Tomorrowland 2017

Voor wie geen kaartjes kan bemachtigen voor het Tomorrowland festival, hebben we goed nieuws: in 2017 worden er twee edities gehouden. Je kan dit jaar op 21, 22 en 23 juli genieten van een sprookjesachtige festivalervaring en het volgende weekend (28, 29 en 30 juli) wordt alles fijntjes nog een keer over gedaan.

Line-up

De eerste artiesten zijn bekend gemaakt, evenals de eerste stage hosts!  Zo zullen Martin Garrix, Martin Solveig, Mark Knighte en Claptone een eigen area hosten en zul je de volgende artiesten zien:

  • Alok
  • Armin van Buuren
  • Axwell ^ Ingrosso
  • Carl Cox
  • Eric Prydz
  • Oliver Heldens
  • Paul Kalkbrenner
  • Paul van Dyk

Zodra er meer bekend word gemaakt, vullen wij dit zo snel mogelijk aan. Je kunt dit op deze pagina in de houden of kijken op de line-up pagina van Tomorrowland.

Tickets

Om tickets te bemachtigen voor Tomorrowland, moet je er snel bij zijn. Voordat je een ticket kan kopen, is het belangrijk om je eerst te registreren, anders krijg je geen kaartje. Door je te registreren, krijg je een link via e-mail, welke je moet gebruiken om je tickets te kopen, maar is geen garantie dat er nog tickets zijn. De internationale pakketten worden vanaf 21 januari verkocht (17:00 uur), de pre-sale start op 28 februari 17:00 uur. Daarna is er op 4 februari vanaf 17:00 nog een ronde met kaarten voor het festival. Kijk op de website voor alle details over de start van de verkoop van de kaarten.

Er zijn verschillende internationale pakketten beschikbaar, bijvoorbeeld inclusief bus, vlucht of hotel. Je kunt ook verschillende kaarten kopen voor accommodatie op het terrein en er zijn verschillende kaarten te koop voor het festival zelf. Doordat de soorten kaarten uiteenlopen, lopen de prijzen ook zeer uiteen. Om je een idee te geven: een Magical Friday Pass, Incredible Saturday Pass of Glorious Sunday Pass heb je bijvoorbeeld al voor €94 en een Full Madness Pass voor €225.